Ung familie gennemrenoverer boligen

Den unge familie fra Hørup fokuserer på de store linjer i renoveringen af deres klassiske parcelhus. Der er fokus på funktion samt at reducere boligens driftsomkostninger med energirigtige løsninger.


Privatfoto

Af Charlie Lemtorp

Energimærket i fokus

"Da vi kiggede på huse, fandt vi hurtigt ud af, at huset som minimum skulle have et energimærke D for at fange vores interesse", fortæller Tanja, som er folkeskolelærer.

"Det hus, vi faldt for, havde et D-mærke, men da der både var installeret billig fjernvarme og solceller, vidste vi godt, at her kunne vi komme meget langt ned i driftsomkostninger", fortsætter Tanja.

Når Tanja og Lasse Busch Rumley renoverer deres bolig, med ny gulvvarme, gulvisolering, isolering af facade, nye vinduer, nyt badeværelse og nye lofter, forbedrer de ikke kun deres bolig, de bidrager også til Sønderborgs omstilling som CO2 neutral i 2029 med en dyb renovering.

En dyb renovering er når du renoverer 3 eller flere områder.

Hvis man spørger Lasse Busch Rumley om familiens energiforbrug, er svaret, det ved Tanja. Når det kommer til renoveringerne, er det også Tanja, der presser på. Her vil Lasse gerne overveje tingene en ekstra gang. Men når beslutningen er taget, er Lasse Busch Rumley, der arbejder som fysioterapeut, ikke bleg for at tage fat. Alene det seneste år er der bygget et værksted og et skur, hvor Lasse Busch Rumley både har været arkitekt, entreprenør, tømrer, elektriker (til det han må) og maler.

Hjemmet

Nu er ændringen af hjemmet påbegyndt og som Lasse Busch Rumley siger, "man skal jo overveje, om der er tale om nice to have eller need to have, men jeg kan godt se, at vi ikke udnytter husets fulde potentiale”. Den bagerste del af stuen, indgangspartiet samt gæstetoilettet er nu i gang med en større renovering.

Lasse har nu overladt alle kasketterne til fagfolk, der i denne tid netop er i gang med at ændre Lasse og Tanjas bolig.

"Da vi mener, vores varmeudgifter er lave, bliver vores store renovering heller ikke en decideret energirenovering med tilbagebetalingstider på 2-3 år. Men når vi alligevel går i gang, vælger vi at brække gulve op i de rum, vi arbejder i – både for at få mere isolering i, men også for at etablere gulvvarme. Når gulvene er oppe, lægger vi også et radonsug i for at mindske radonniveauet i vores hjem, som vi dog endnu ikke har fået målt", supplerer Lasse Busch Rumley.

 

9. juni 2021

Hvad kendetegner en dyb renovering?

  • Udskiftning af mere end halvdelden af vinduerne
  • Isolering af loft
  • Isolering af vægge
  • Isolering af gulve
  • Installering af ventilationsanlæg
  • Ændre/udskifte tekninske installationer
  • Ændre varmekilde til varmepumpe eller fjernvarme
  • Montering af solceller - meget gerne tagintegreret

Cookiepolitik