Bygningspuljen – tilskud til flere

Energistyrelsen har meldt ud om forårets Bygningspulje. I Sønderborg kan 2.492 boligejere ansøge om tilskud til isolering eller nye vinduer, forudsat et energimærke E, F eller G. Alle uden for fjernvarmeområder kan ansøge om tilskud til varmepumpe.

Af Charlie Lemtorp

Energistyrelsen skriver: På en ikke endnu fastlagt dato i i første kvartal  åbner Bygningspulje igen. Når du igen kan søge tilskud til boligforbedringer, der sparer energi, bliver det med en række ændringer:

 • Tilskud til energirenovering bliver for dig med energimærke E, F og G
  Tilskudspuljen bliver fremover målrettet boliger med dårlige energimærker. Det sker for at sikre, at tilskuddet støtter de boliger, der trænger mest og giver den bedste klimaeffekt. Tilskud til varmepumper afhænger ikke af energimærket, men husk at du skal bo uden for fjernvarmeområde for at søge tilskud til varmepumpe.
 • Lavere tilskudssatser – tilskud til flere
  For at flere kan få tilskud, bliver satserne sat ned. Du kan få et overslag på dit tilskud med de nye satser i vores beregner, når bekendtgørelsen om tilskuddet er opdateret. 
   

Eksempler på de nye satser i et 140 m2 hus:

 • A+++ varmepumpe: 19.000 kr.
 • A++ varmepumpe: 14.000 kr.
 • 25 m2 vinduer i energiklasse 1: 7.750 kr.
 • 25 m2 vinduer i energiklasse 2: 27.500 kr.
 • Isolering af uudnyttet tagrum med u-værdi før på >= 0,20: 8.400 kr.
   

Har du et energimærke der er bedre end E, hvad kan du gøre?

 1. Søg tilskud til varmepumpe
  Du kan stadig søge tilskud til varmepumpe, da det ikke afhænger af boligens energimærke. 
 2. Søg håndværkerfradrag, indtil udgangen af marts
  Du kan søge håndværkerfradrag for en lang række energiforbedringer. 
 3. Udnyt energimærket til andre ting
  Du kan bl.a. bruge din energimærkningsrapport til at se, hvordan du bedst sparer penge på varmeregningen. Du skal også bruge energimærket, hvis du vil sælge eller udleje din bolig. Energimærket er gyldigt i 10 år.

9. februar 2022

Til dig, der allerede har fået udarbejdet et energimærke

Hvis du har fået udarbejdet et energimærke, som D eller bedre, til sidste tilskudsrunde for at søge tilskud til energirenovering, og du ikke nåede at søge, kan du ikke længere bruge det til at søge tilskud, som du ville. Det er selvfølgelig brandærgerligt, og der er desværre ikke meget at gøre ved det, da ændringen er besluttet af et bredt flertal i Folketinget.

Følg med på Facebook

Følg os på Facebook, hvor vi melder ud, så snart vi kender den endelige ansøgningsdato, eller andre ændringer ift. Bygningspuljen.

Cookiepolitik