Arbejdernes Landsbank får gulddiplom

Arbejdernes Landsbank er ny ZERObutik med et gulddiplom. AL har investeret i LED-belysning, lysstyring, varmestyring, ventilationsstyring og har efterisoleret bygningnen, hvilket resulterer i en reduceret CO2-udledning.

Af Jens Christian Moltke-Leth

Arbejdernes Landsbank har med flere udskiftninger, som har resulteret i både et lavere energiforbrug og en lavere CO2-udledning opnået et gulddiplom i ZERObutik. Banken har fået diplomet på baggrund af blandt andet at have LED-belysning, fjernvarme, efterisoleret og styring af lys, varme og ventilation.

Arbejdernes Landsbanks engagement spænder dog bredere end blot energiforbruget. Der er stor fokus på bæredygtighed, ansvarligt forbrug og klimaindsatser både lokalt og på koncernniveau. Banken har en klimarapport liggende på hjemmesiden, som blandt andet beskriver, hvordan der særligt er fokus p.t. på 9 af de 17 verdensmål.

Vi ønsker at tilbyde produkter og løsninger, der gør det nemmere for danskerne og vores kunder at træffe bæredygtige valg. Dét at gøre det tilgængeligt for vores kunder betyder meget. Det er derfor vigtigt for os, at vi selv også foretager energirigtige og bæredygtige valg i banken.”, fortæller Dorthe Lykke Jørgensen, filialdirektør, Arbejdernes Landsbank Sønderborg.

Arbejdernes Landsbank har stor fokus på at kunne tilbyde energirigtige løsninger til kunderne. Heriblandt et grønt billån til en favorabel rente. Det samme gør sig gældende med et Klimalån på 50.000 til 0% i rente til energiforbedringer i boligen. Der tilbydes også bæredygtige investeringsprodukter i banken.

Generelt bliver der lagt stor fokus på bæredygtighed, ikke kun i produkterne, som Arbejdernes Landsbank tilbyder, men også i indretning i filialerne. Her er en del af møblerne produceret af genbrugsmateriale. Koncernen har siden 2019 været klimaneutral på sit elforbrug ved blandt andet køb af grøn strøm. Dog bliver den grønne strøm ikke produceret i Sønderborg.

Yderligere, har Arbejdernes Landsbank et bæredygtighedsudvalg med repræsentanter fra koncernens ledelse, som er med til at beslutte den grønne retning for landets filialer. 

23. juni 2021

Cookiepolitik