Håndværkerfradraget dobles i 2021 - sådan udnytter du fradraget!

Håndværkerfradraget hæves til 25.000 kroner per person.

Af ProjectZero

Håndværkerfradraget fordobles og servicefradraget firdobles. Det fremgår af finansloven for 2021 og dermed bliver det muligt for boligejere, at få et langt større fradrag end i dag, hvis boligen skal isoleres, udskiftning af døre og vinduer, samt ny-installation eller udskiftning af et varmestyringsanlæg.

Målet med de forhøjede fradragsordninger er blandt andet, at styrke beskæftigelsen i særligt små og mellemstore virksomheder og samtidig understøtte, at boligerne energirenoveres, da boliger i dag står for omkring 40 procent af CO2-udledningen.

”Når håndværkerfradraget og servicefradraget benyttes, er det kun arbejdslønnen, man får fradrag for og det er derfor særligt attraktivt, når der skal udføres opgaver, hvor arbejdslønnen udgør en forholdsvis stor del af den samlede regning”, siger Charlie Lemtorp, projektleder hos ProjectZero.

Konkret er det mest fordelagtigt at benytte håndværkerfradraget, når større renoveringsopgaver igangsættes.

”Det kan godt betale sig at igangsætte projekter, som eksempelvis renovering og udvendig maling af vinduer og døre eller en gennemgribende energirenovering med hulmursisolering. Også udskiftning af tag, gerne med tagintegreret solceller, eller udskiftning af kloak og dræn kan betale sig, da arbejdslønnen typisk udgør det største beløb”, siger Charlie Lemtorp. 

Hvad kan du søge håndværkerfradrag til:

Når du skal gøre brug af håndværkerfradrag, bør du tage kontakt til en relevant håndværker. Denne håndværker skal være momsregistreret, samt have et gyldigt CVR-nummer og det det vigtigt, at du gemmer fakturaer og kvitteringer, så du kan indberette fradraget på skats hjemmeside.

Har du husket dit fradrag i 2020?

Med finanslovsaftale for 2020, skal du indberette arbejdet for det forgangne år i din forskudsopgørelse, senest d. 1. maj 2021.

20. januar 2021

Cookiepolitik