Kraftig vækst i antal solgte elbiler

Elbilsalget voksede eksponentielt i 2020. Se listen over top10 mest solgte elbiler i Sønderborg-området. Er du klar til at skrotte din gamle bil?

Af Peter Rathje

Det er ikke kun i det ganske land at elbilerne nu ruller i stigende antal. Således blev der i 2020 i Sønderborg-området indregistreret 141 nye elbiler. Det var en stigning på 125% i forhold til 2019 og bragte antallet af elbiler i Sønderborg-området op på 322 biler ultimo 2020.

I forhold til det samlede antal solgte biler i 2020 udgjorde elbilerne i 2020 7,4% af salget mod 2,9% året før.

Top10 listen over de mest solgte elbiler i Sønderborg-området i 2020 indeholder følgende elbiler:

Ikke overraskende ligger Tesla model 3 fortsat i toppen, men føringen udfordres af såvel ID3 som Kona.

Forhandlere i Sønderborg-området peger på klimabevidsthed, Sønderborgs ProjectZero og områdets mange grønne virksomheder, som årsagen til at elbilsalget er stigende.

Men mon ikke også at bilernes rækkevidde, lang garanti på batteri/bil og et prisniveau fra ca. 160 tkr er med til at skabe tryghed omkring investering i fremtidens teknologi for mange familier? – og dermed at elbilerne om kort tid kan avancere fra familiens #2 bil til #1?

Elbilen bidrager aktivt til energisystemets omstilling

Elbilen udgør i forhold til både klimaudfordringerne og fremtidens eldrevne energisystem, den mest effektive transportform for den individuelle transport. I takt med at strømmen bliver 100% CO2-neutral, bliver elbilerne i deres drift også CO2-neutrale og elbilerne kan endvidere akkumulere og gemme strømmen i bilens batterier, og dermed blive en vigtig komponent for at stabilisere fremtidens intelligente energisystem.

Øvrige grønne biler (PHEV) er også i kraftig stigning

Tillægges ovenstående elbilsalg antallet af solgte plug-in hybrid (PHEV) biler udgør antallet af solgte ”grønne biler” i Sønderborg-området i 2020 17% - næsten en tredobling i forhold til salget i 2019 (5,8%). Plug-in hybridbilen kører på både el og fossile brændsler og er derfor modsat elbilen kun CO2-neutral når den kører på ren el – typisk de første 55 – 60 km kørsel.

Månedlig rapportering fra elbil-fronten

ProjectZero vil i 2021 følge udviklingen i salget af elbiler tæt og månedligt rapportere om antallet af nye elbiler indregistreret i Sønderborg.

Er du selv ejer af en elbil, så hører vi gerne fra dig med henblik på at viderebringe dine erfaringer til kommende elbilkøbere. Skriv til post@projectzero.dk eller ring på 4040-8636.

3. februar 2021

Eksplosiv udvikling i salget af grønne biler

Antallet af solgte grønne biler i Danmark steg i 2020 til ca. 32.000 biler – en stigning på næsten 400% i forhold til året før. Samlet udgjorde de grønne biler 16% af de solgte biler i 2020.

Danmarks Statistik beretter at (rekordhøjt) 43% af årets bilsalg blev indregistreret som leasingbiler – måske et udtryk for rettidig omhu og forbruger-bevidsthed om ikke at strande med en fossilbil når salget af elbiler for alvor brager igennem. Privatleasing knytter sig dog primært til bilsalget i de store byer.

Få overblik over udbuddet af elbiler i Danmark

Check-in på FDM (https://fdm.dk/alt-om-biler/elbil-hybridbil/elbil) og få vejledning til om du skal vælge el- eller plugin hybridbil.

Læs også FDM´s vurdering af de 5 bedste elbiler nu og her, som konkluderer at

  • at Seat Mii electric med en pris fra 170.000 kr er markedets pt billigste elbil
  • at Tesla model 3 med priser fra 384.000 kr er den mest populære elbil
  • at Hyundai Kona electric med priser fra 250.000 kr er markedets mest populære SUV
  • at VW ID.3 med priser fra 325.000 kr er markedets mest populære familiebil
  • at Mercedes-Benz EQC vinder FDM´s store gruppetest for elbiler. Bilen kan købes fra 690.000 kr.

Se oversigten over hvilke el- og plugin hydridbiler som kan registreres med anhængertræk her.

Cookiepolitik