Kim Fausing - ny formand for regeringens klimapartnerskab

Mens regeringens arbejde med klimapartnerskaberne går ind i en ny fase har klimaminister, Dan Jørgensen udnævnt Kim Fausing, administrerende direktør, Danfoss A/S, som ny formand for klimapartnerskabet for produktionsvirksomheder.

Udpluk fra Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet

Efter at have modtaget ca. 500 anbefalinger fra klimapartnerskaberne forud for de politiske aftaler sidste år, hvoraf en betydelig del er omsat til politik, er tiden kommet til næste stadie af regeringens samarbejde med partnerskaberne.

Kim Fausing, CEO i Danfoss, bliver formand for klimapartnerskabet for produktionsvirksomheder, og overtager posten fra Mads Nipper, som efter sit skifte til Ørsted er blevet formand for klimapartnerskabet for energi og forsyning.

”Vi kan i Danmark levere verdens første klimaneutrale produktionsindustri i 2030, og dermed cementere vores position som grønt foregangsland. Det vil skabe øget grøn eksport, vækst og beskæftigelse. Mange virksomheder i produktionssektoren har allerede i dag stærke klimamål. Med de rette politiske beslutninger kan vi nå hele vejen til klimaneutral produktionsindustri i 2030. Danske virksomheders løsninger kan understøtte målet om 70% CO2-reduktion i 2030. Men den grønne omstilling kræver yderligere udvikling og investeringer i de nyeste teknologier, elektrificering og energieffektivisering. Det er den opgave, vi i klimpartnerskaberne skal løse sammen med regeringen og Folketinget. Jeg ser meget frem til samarbejdet på tværs af klimapartnerskaberne og til at fortsætte det vigtige arbejde i klimapartnerskabet for produktionsvirksomheder”, siger Kim Fausing, CEO i Danfoss.

Regeringen lægger nu an til næste fase i arbejdet med Klimapartnerskaberne. Først og fremmest skal der gøres status på de foreløbige resultater fra arbejdet med klimapartnerskaberne, når regeringen og de 13 klimapartnerskaber i 2021 afleverer deres sektorkøreplaner. Sideløbende med det arbejde, etableres der nye samarbejder og partnerskaber, der går på tværs af forskellige sektorer og industrier. I den forbindelse skal der sættes tempo på foreløbigt fire konkrete indsatser, der vedrører strategier for Power to X og CCS, nye metoder til CO2-opgørelser, grønne kompetencer og klimavenlig kost. Arbejdet med disse områder går for alvor i gang i foråret.

For virksomhederne i Sønderborg betyder det, at der bliver bragt fornyet energi og opmærksomhed på Sønderborg kommune, og den indsats der bliver lagt. Kim Fausings nye rolle i klimapartnerskabet for produktionsvirksomheder vidner om en lyst til at gå blandt de forreste i henhold til klimaudfordringerne - både lokalt, nationalt og internationalt. 

 

3. februar 2021

Cookiepolitik