Kender du typen?

Hjælp ProjectZero med at kortlægge Sønderborgs energiforbrugertyper. Tag testen og tag snakken med andre om, hvordan vi i Sønderborg-området kan blive CO2-neutrale på den klogeste måde. 

Vi er alle forskellige i vores holdning og adfærd omkring klima og energi. Energifonden har i samarbejde med MarketMinds foretaget en stor analyse af danskernes energiadfærd. Det har resulteret i en opdeling af danskerne i seks vidt forskellige typer.

​Testen er nu tilpasset Sønderborg-området, og det bliver spændende at se om fordelingen af energiforbrugertyperne i Sønderborg-området, fordeler sig på samme måde som det gjorde nationalt. 

Prøv den korte test på www.energitypen.dk, og se om du er Klimaforkæmper, Nøjsom, Skeptiker eller en af de tre andre typer. Måske du også kan genkende din familie, venner eller kollegaer i typerne?​

 

Sådan så fordelingen ud nationalt

Energiforbrugertyperne

Klimaforkæmperen vil gøre det rigtige, vil være selvforsynende for at belaste mindst muligt, og er villig til at gå på kompromis med komforten.

Den pro-grønne forbruger vil have god samvittighed, vil minimere sin CObelastning og samtidig opnå fordele, som ikke behøver være økonomiske - foreksempel synliggørelse af egne grønne valg.

Den bekvemmelighedsorienterede vil gerne have lette løsninger. Er lydhør overfor argumenter om, at øge boligens salgsværdi og indeklima, men vil ikke være first-mover.

Den nøjsomme vil spare på energien og bruge sin sunde fornuft. Vil omlægge sit eget forbrug og energieffektivisere, når det kan ses på regningen.

Tech-entusiasten vil have smart bekvemmelighed. Vil gerne investere i ny teknologi, og sikre sig de bedste rammer for komfort og luksus.

Skeptikeren vil være fri til at gøre som det passer ham. Have den billigst mulige løsning, og have maksimal komfort, for mindst mulig penge.

 

Læs mere om de seks energiforbrugertyper og få gode råd til hvordan du kan være en del af Sønderborgs grønne omstilling, uden at gå på kompromis med dine holdninger og værdier her.

 

22. februar 2021

Tag testen her

www.energitypen.dk 

Hvem er Energifonden?

Energifonden er en almennyttig fond. Energifondens formål er at fremme en bredspektret oplysnings- og rådgivningsindsats for energibesparelser, vedvarende energi og et fossilfrit energisystem ved at yde økonomisk støtte til projekter og organisationer.

Undersøgelsens formål
Formålet med analysen var for Energifonden, at finde ud af, hvordan danskerne engageres i deres energiforbrug og grønne løsninger. Dette interesser ProjectZero sig i høj grad også for, og testen er derfor nu tilpasset til et mere lokalt niveau for Sønderborg-området.

Læs mere om Energifonden her.

Cookiepolitik