Hvad betyder COVID-19 for dine ferievaner?

Vores ferie/rejsevaner er under nedlukningspres. Hjælp forskerne og turismeudviklerne med at undersøge om pandemien efterlader varige fingeraftryk på vores ferie/rejsevaner. Det tager kun 5-10 minutter at deltage.

Af Peter Rathje, ProjectZero

Fotocredit: Destination Sønderjylland 

Hvordan påvirkes vores ferievaner af pandemien?

Forskerne og de lokale turismeaktører er meget interesserede i at vide om vores ferieliv og ferieønsker er påvirket af pandemien - både i 2020 og i fremtiden. Aarhus Universitet stiller med forskerne og Destination Sønderjylland har bidraget til spørgerammen. ProjectZero bakker op om undersøgelsen, som også vil være retningsgivende for det fremtidige CO2-aftryk fra rejser og ferieophold.

Det tager kun 5-10 minutter at hjælpe forskerne

Det tager 5-10 minutter at besvare skemaet, dine besvarelser er helt anonyme, og vi trækker lod blandt alle besvarelser om to gavekort på 1000,- kr., der kan bruges på Destination Sønderjyllands bookingportal. Ønsker du at deltage i konkurrencen er du dog nødt til at oplyse din mailadresse.

Du kommer til spørgeskemaet ved at klikke her.

Fotocredit: Destination Sønderjylland

ZEROnyt orienterer om undersøgelsens resultater

Undersøgelsen vil blive suppleret med interviews med både borgere, som har valgt at svare på spørgeskemaet (og som har oplyst deres kontaktoplysninger) samt turismeaktører. ZEROnyt vil i sommeren 2021 orientere læserne om undersøgelsens resultater og anbefalinger.

Fotocredit: Destination Sønderjylland

 

3. februar 2021

Klimagunstigt ferieliv

Spørgeskemaet er del af et forskningsprojekt, klimagunstigt ferieliv, som bliver udført af Aarhus Universitet og Roskilde Universitet i samarbejde med Destination Sønderjylland (, Destination Fjordlandet (omkring Roskilde Fjord), Destination Vesterhavet og Byens Hus i Roskilde.

Projektet er finansieret af Klimafonden i Roskilde Kommune.

Læs mere om forskningsprojektet her.

Læs mere om forskerne

Lars Kjærulf Petersen, phd og seniorforsker, tilknyttet Institut for Miljøvidenskab, Aarhus Universitet i Risø. Lars har tidligere bistået ProjectZero med projektudvikling vedr. styrket involvering af boligforeningernes beboere i klimaudfordringen.

Anne Gammelgaard Ballantyne, phd og adjunkt, tilknyttet Institut for Forretningsudvikling & teknologi, Aarhus Universitet i Herning. Anne har i en lang årrække været tilknyttet det fælles nordiske NordStar-klima-forskningsprojekt, hvor også Sønderborg/ProjectZero var partner og som i 2015 afholdt grøn Nato-konference i Sønderborg.

Cookiepolitik