Skal du på langfart i din elbil i juleferien?

FDM melder om udsigt til et ekstra stort pres på lynladere omkring jul, og bringer et par gode råd til dig som skal på en længere tur i elbilen i juledagene. Husk lidt ekstra tålmodighed, hvis du får brug for at lade undervejs, ladeoperatørerne venter nemlig et stort pres på lynladestationerne langs motorvejene op til jul.

 

FDM har samlet fem gode råd til at undgå julekøen

1. Oplad hjemmefra og kør længere mellem opladningerne. Sørg for, at bilen er opladet til 100 procent, varm den op, mens den lader, og brug bilens ECO-mode, så batteriet rækker længere. Kør hjemmefra i ekstra god tid, hvis du skal lade på vejen. Overvej også at sætte hastigheden ned, så forlænger du rækkevidden og kan måske helt undgå at skulle lade undervejs.

2. Planlæg din rute. Brug en app som for eksempel Plugsurfing til at planlægge din rute, hvis du har brug for at lynlade undervejs. Brug AC-ladere, hvis du planlægger en længere pause. Er der lang kø ved din udbyders ladestandere, så vær opmærksom på alternative lademuligheder. Du kan se priserne på Plugsurfing eller hos pågældende udbyder,

3. Gør hurtig plads til andre og oplad kun det, du skal bruge, så andre kan komme til.

4. Ladeoperatørerne forventer ekstra meget juletrafik ved lynladestationerne ved Fredericia, Knudshoved/Nyborg og Halsskov/Korsør. Derfor kan det være en god idé at forsøge at undgå at lynlade bilen på disse stationer.

5. Husk at finde en lader tæt på det sted, du fejrer jul, så du kan lade bilen op til 100 pct., så du dermed kan køre hjem enten uden at lade eller blot foretage en kort lynladning.

 

Kilde: https://fdm.dk/nyheder/trafik/2021-12-advarsel-til-elbilister-undgaa-lynladere-juledagene

21. december 2021

Hurtigladere i Sønderborg-området

Du kan finde 3 hurtigladere (50kW CCS) i Sønderborg-området, alle lokaliseret i Sønderborg by:

  • Clever ladestander ved Scandic Hotel
  • Clever ladestander ved Føtex (p-plads)
  • OK stander Borgen shoppingcenter (p-kælder) 

Cookiepolitik