Er dine installationer klar til en elbil?


Er dine installationer klar til en elbil?

Kabelbilerne banker nu for alvor på døren, men er din elinstallation gearet til at levere strømmen til el- og plug-in-hybrid-bilen?

Af ProjectZero

Både N.H. Jespersen og El-Hjørnet i Guderup har i flere år bistået energioptimeringer i områdets boliger og virksomheder. Begge firmaer var med i front da der blev lagt solceller på mere end 1.600 parcelhustage og boligforeninger, men også arbejdet med varmepumper, udskiftning af belysning samt installation af intelligente bygninger har haft virksomhedernes fokus og interesse.

Den seneste tid har efterspørgslen ændret sig, og opgaverne er blevet mere specialiseret, hvilket inspirerede N.H Jespersen og El- Hjørnet i Guderup til at slå virksomhederne sammen.

Stigende efterspørgsel efter ladeinfrastruktur i ejerboligerne

Boligejernes efterspørgsel efter ladestandere til kabelbiler er stigende og i øjeblikket monteres 2 – 3 installationer om ugen. Den stigende efterspørgsel går hånd i hånd med det stigende salg af kabelbiler, som nu udgør ca. 1/3 af ny-vognssalget. Heraf udgør elbilerne pt. ca. 1/3, men med stigende tendens.

”Mange boligejere bliver ofte overrasket over de lovkrav der stilles til ladestanderen (se faktaboks til højre). Prisen på en standard installationsløsning ligger ofte på 10.000 - 25.000 kr.” fortæller Kim Jeschko, medejer af NH Jespersen og fortsætter ”elbilen og det stigende elforbrug, er med til at igangsætte en nødvendig adfærdsændring i familien og skaber interesse for smarte-løsninger, som samtidig understøtter energisystemets omstilling.

”Erfaringerne viser, at vi kan spare rigtig meget – både energi og penge - med de smarte-løsninger og installationer”, supplerer Bjarne Christensen, indehaver af El-Hjørnet i Guderup, og er dermed helt enig med Kim Jeschko.

Både Bjarne Christensen og Kim Jeschko forventer et kommende boom i salget af solceller, idet egen produktion af strøm er med til at sænke energiregningen når boligen har både elbil og varmepumpe.

18. august 2021

Hvorfor vælge en elbil?

Valg af elbil frem for benzin- eller dieselbil, har følgende fordele for bilejeren/familien:

  • Opladning er billigere end benzin/diesel - en elbil koster i gennemsnit 50 øre mindre pr. km.
  • Store afgiftsfordele ved køb af bilen og rabat på strøm fra nettet
  • Sparer i gennemsnit 30-50% på værkstedsregninger
  • Mindre støj og mere komfortabel kørsel
  • Bedre løsning for klimaet og miljøet – både i drift og livscyklus
  • Mindre partikelforurening i byerne
  • Hurtigere acceleration fra 0-100 km/t end tilsvarende fossile biler

Fakta om ladestandere

En normal ladestander skal mindst være udstyret med stikkontakter eller Type-2-stikforbindelser til køretøjer som beskrevet i standarden EN 62196-2:2017.

Højeffektsvekselladestandere skal mindst være udstyret med stikkontakter eller Type 2-stikforbindelser til køretøjer som beskrevet i standarden EN 62196-2:2017.

Ved installation af ladestander skal det gøres af en Autoriseret elektriker

Cookiepolitik