Atelier IX, ny butik scorer GULD


Atelier IX, ny butik scorer GULD

Hos Atelier IX i Jernbanegade, var det en målsætning, da butikken i 2018 åbnede, at de ville være en del af ProjectZero-visionen om et CO2-neutralt Sønderborg-område i 2029. Dette blev øjeblikkeligt indfriet, da lys af høj kvalitet var topprioritet. Nu har butikken modtaget et gulddiplom for sine aktiviteter.

Af Jens Christian Moltke-Leth

Det første diplom butikken modtog var et sølvdiplom, men der er siden blevet sparet yderligere. Dermed har Atelier IX nu modtaget et gulddiplom for sin indsats.

Butikken er udstyret med LED-belysning, lysstyring, fjernvarme og sorterer yderligere affald i flere fragmenter.

”Vi havde en klar målsætning om at vise, at vi ønsker at støtte op om Sønderborg-områdets vision om et CO2-neutralitet i 2029. Derfor havde vi på forhånd besluttet, at vi ville have LED-belysning og lysstyring, så vi kunne spare mest muligt.” fortæller Søren Müller, indehaver af Atelier IX og fortsætter, ”Vi er derfor meget glade for at modtage et gulddiplom og dermed blive præmieret for valg.”.

”Vi fandt hurtigt ud af, at det ikke kun var godt for CO2-udledningen, men det var også en betragtelig besparelse økonomisk i forhold til belysning af lavere kvalitet. Det har også sparet for udgiften til at skifte til LED nu.”

Forinden åbningen af butikken havde Atelier IX forhørt sig hos N.H Jespersen, som foretog elinstallationerne for at sikre den ønskede kvalitet.

Hos Atelier IX er der meget fokus på, at produkterne bliver præsenteret bedst muligt. Derfor er der et behov for at have fleksibilitet, når det kommer til lyset. Butikken har derfor en række el-skinner, således LED-spots kan flyttes rundt alt efter, hvor der er behov for at rette kundernes opmærksomhed. Derudover giver en lysdæmper også mulighed for at forlænge pærernes levetid.

1. september 2021

Cookiepolitik