Varmepumper hitter

I sidste kvartal 2020 blev Bygningspuljen introduceret med 245 mio. tilskudskroner til danskernes energirenoveringsprojekter. Heraf var 60 % af dem øremærket konverteringer til varmepumper, og det er noget der kan mærkes hos Sønderborg-områdets VVS-installatører, hvor der i øjeblikket er rigtig mange udenfor fjernvarmeområderne, som ønsker at skrotte deres eksisterende varmekilde til fordel for en luft/vand varmepumpe.

Af Charlie Lemtorp

Det er efterhånden en kendt gylden regel, at ønsker du en COneutral og fremtidssikret varmeløsning, bør du vælge fjernvarme, såfremt du bor i et af fjernvarmeområderne, og luft/vand varmepumpe eller jordvarme, hvis du bor udenfor et fjernvarmeområde. 

Den regel er der flere og flere boligejere fra Sønderborg-området som følger, og det giver nu områdets VVS-installatører så godt som fyldte ordrebøger. Ydermere er de to tilskudspuljer - Bygningspuljen og Afkoblingspuljen - også en medvirkende faktor i den øgede efterspørgsel. Her er det nemlig muligt, at søge tilskud til bl.a. selve varmepumpen samt afkobling af en evt. gastilslutning.Kjeld Vohs fra Sydals har som ca 80 andre boligejere fra Sønderborg-området, for nyligt konverteret sit gasfyr til en luft/vand varmepumpe.

"Vi havde oprindeligt elvarme i vores hjem, men skiftede i 1996 til naturgas. Det trængte til en udskiftning, og med regenringens udmelding i efteråret om udfasning af fossile brændsler, blev vi enige om at nu skulle det være. Prisdifferencen var ovenikøbet ikke særlig stor, i forhold til igen at købe en gaskedel." fortæller Kjeld Vohs.

Blandt de heldige

Han var blandt de heldige, der fik tilskud fra Bygningspuljens første tilskudpulje i efteråret 2020, og han har ligeledes fået tilsagn om tilskud fra Afkoblingspuljen. 

"Vi var lidt bekymrede for støjgener, og valgte derfor en kvalitetsvarmepumpe, for at undgå netop denne udfordring. Det er vi glade for nu, for vi hører den slet ikke. Hverken indenfor, hvor vi var vant til at gasfyret godt kunne støje lidt, og heller ikke udenfor, hvor vi skal helt hen til møllen for at se om den kører." fortæller Kjeld Vohs afslutningsvist.

Men den største forskel for Kjeld Vohs og hans familie, er det større flow der er kommet i varmen, kombineret med en større varmtvandsbeholder, som tydeligt kan mærkes under bruseren.

Er du blevet inspireret og vil vide mere om fjernvarme og varmepumper, kan du læse om det her.

12. april 2021

Afkoblingspuljen er åben

Fra den 7. april blev det muligt at spare gebyret på ca.7.000 kr., hvis du vil kobles af gassystemet. Du kan få både gratis afkobling og tilskud til varmepumpe.

Hvis du kan få fjernvarme kan du også gøre brug af afkoblingspuljen
Gasfyret skal have sparket og nu bliver det endnu mere attraktivt for boligejere, at vinke farvel til opvarmning med naturgas:
Ordningen gælder også for udlejere med gasfyr i udlejningsboliger.

Betingelserne for gratis afkobling:

  • Du har et gasfyr
  • Dit årlige gasforbrug ligger mellem 100-6.000 m3
  • Der ikke er et eller flere CVR-numre registreret på adressen med en samlet årlig omsætning på 50.000 kr. eller mere

Se, hvordan du får gratis afkobling her.

Hvis du kan få fjernvarme
Fjernvarme er en klimavenlig og ofte billig måde at opvarme på og er den absolut bedste form for varme, da du har et professionelt team til, at levere den grønne og billigste form for varme. Kontakt dit lokale fjernvarmeselskab, hvis du er i tvivl. 

Sonfor (Nordals) 8843 5300

Broager Fjernvarme 7444 1509

Augustenborg Fjernvarme
7447 1463

Sønderborg Varme (resten af området) 7343 5000 

Cookiepolitik