Bor du i Adsbøl, og vil have fjernvarme? Så er det nu du skal slå til

Sønderborg Varme er netop nu ved at undersøge, hvor mange i Adsbøl, der ønsker at blive tilsluttet til fjernvarmen – og lige nu er der kommet tilkendegivelser fra 23 boligejere.

Af Charlie Lemtorp
 

”Vi er rigtig glade for, at 23 boligejere i Adsbøl allerede har tilkendegivet, at de ønsker fjernvarme, men det er desværre ikke nok, da vi skal op på minimum 70 boligejere, for at vi kan få de store anlægsinvesteringer til at hænge sammen økonomisk”, siger Heidi Sommerset fra Sønderborg Varme.

Bjarne Westh Hansen, indehaver af Nybolig i Sønderborg, oplever en efterspørgsel hos købere på den stabile og komfortable varme, som fjernvarme giver. Han fortæller endvidere, at når en bolig har fjernvarme øger det, boligens værdi med omkring 50.000 kr.

Sønderborg Varme håber, at der kommer flere tilkendegivelser, så endnu flere kan få glæde af den kollektive, driftssikre og den mere grønne varmekilde end eksempelvis et olie- eller gasfyr.

Derfor inviterer Sønderborg Varme til et informationsmøde den 6. maj.

”Bor du i Adsbøl, vil vi meget gerne invitere boligejere til et informationsmøde, som kommer til at foregå på vores central, der ligger på Sønderborg Landevej. Her vil vi fortælle mere om priser og muligheder for fjernvarmen i Adsbøl”, siger Heidi Sommerset.

Informationsmødet holdes torsdag den 6. maj kl. 19:00 -20:30, Sønderborg Landevej 3 i Gråsten. Mødet afholdes naturligvis i overensstemmelse med Corona-anbefalingerne og på grund af forsamlingsforbuddet er tilmelding til mødet nødvendigt. Det kan ske her.

Fjernvarme er en grøn varmekilde, fordi den som udgangspunkt er baseret på vedvarende energi, og der arbejdes kontinuerligt på at gøre fjernvarmen endnu mere grøn og CO2-venlig.

”Når boligejere vælger fjernvarme, slipper de for uforudsete udgifter, som der ellers kan være ved de øvrige varmekilder. Ydermere er fjernvarmen prismæssigt konkurrencedygtig med selv de billigste varmekilder og den tilbagemelding vi får fra vores kunder er, at varmen ”bare er bedre”, kommer hurtigere og med en større kraft end de varmekilder de tidligere har haft”, siger Jan Due, der er afdelingsleder hos Sønderborg Varme.

Boligerne står i dag for omkring 40 procent af CO2-udledningen og derfor er det vigtigt, at alle boligejere skifter til grønne varmekilder, som fjernvarme eller varmepumper og dermed understøtter ProjectZero-visionen om at nå 75% CO2-reduktioner i 2025 og CO2-neutralitet i 2029.

27. april 2021

Cookiepolitik