Boligejere kan stadig få tilskud til fjernvarme og varmepumpe, når de skrotter gasfyret

Boligejere kan stadig få tilskud til at skrotte gasfyret til fordel for fjernvarme eller en varmepumpe via den såkaldte 'Afkoblingspulje', der dækker udgiften på 7.000 kroner, når gassen skal frakobles.

Af Charlie Lemtorp

Første runde af tilskud til energi-renovering via Bygningspuljen blev hurtigt fordelt blandt omkring 8.000 boligejere, men der er fortsat mulighed for at få tilskud, hvis boligejere ønsker af skifte gasfyret ud med den grønne fjernvarme eller en varmepumpe.

Evida, som er ansvarlig for distribution af naturgas i Danmark fortæller, at der fortsat er tilskud i ’ Afkoblingspuljen’, som giver privatpersoner mulighed for at få dækket udgiften på 7.017 kroner, når gassen skal afkobles.

”Gebyrfritagelsen tildeles efter ’først-til-mølle-princippet’, hvilket betyder at de boligejere, som først indberetter et behov for afkobling, får tildelt gebyrfritagelsen, indtil den årlige pulje er tom,” fortæller driftssupporter hos Evida, Mirila Pivac.
 

Vi opfordrer til at søge puljen med det samme

Det er privatkunder og udlejere, der kan søge tilskud fra 'Afkoblingspuljen', og fjernvarmeværker og VVS-installatører med konverteringsprojekter kan derfor med fordel opfordre potentielle kunder til, at søge tilskud fra puljen, så de på den måde kan mindske deres udgift til konverteringen til grøn varme.

”Det er en oplagt mulighed for os fjernvarmeselskaber, at imødekomme potentielle kunder, der gerne vil skifte til eksempelvis fjernvarme. Vi gør kunderne opmærksomme på muligheden, og opfordrer dem til at søge puljen med det samme”, siger Heidi Sommerset fra Sønderborg Varme.

Afkoblingsordningen er et resultat af den politiske klimaaftale fra den 22. juni 2020, hvor der blev afsat midler til gebyrfritagelse ved afkobling fra gassystemet, og midlerne uddeles i perioden 2021-2026.

12. april 2021

Hvor meget stiger prisen på naturgas?

Fra 1. januar 2021 steg prisen på naturgas ca. 30 øre/m3 inkl. moms. Bruger du 1.500 m3 gas om året, svarer det til en prisstigning på 450 kr. inkl. moms. 


I den politiske klimaaftale fra den 22. juni står der, at prisen på naturgas stiger fra 56,7 kr./GJ til 62,3 kr./GJ. Det svarer til ca. 30 øre/m3 inkl. moms. Det er den såkaldte naturgasafgift, som stiger. 

Cookiepolitik