Interessen for grønne butikker stiger

I den seneste tid har ProjectZero kunne fortælle, at der kommer flere butikker med i ZERObutik-programmet. Denne gang er heller ingen undtagelse. To af butikkerne er Parcellet og nyligt åbnede De Kreative.

Af Jens Christian Moltke-Leth

Hos Parcellet (Perlegade 57) kan man shoppe til sit barn. Parcellet har som butik fokus på, at produkterne er miljømæssigt korrekt fremstillet. Derfor er produkterne økologiske og mange af dem er produceret indenfor EU, hvortil der bliver sparet noget transport. Parcellet har løbende fokus på energieffektivitet. Der er installeret LED i hele butikken, der er opsat lysstyring, som automatisk slukker lyset, efter et vis stykke tid og der er fokus på affaldssortering og mere til. 

Mia Grønning fortæller, at hun oplever en stigende interesse blandt sine kunder for, hvordan og hvor produkterne bliver produceret og behandlet. Derfor bliver produkterne i Parcellet fremstillet kemikaliefri og med tilhørende miljøcertificeringer. Som Mia Grønning siger: ”Det skal være godt for både miljøet og mennesker.

Yderligere fortæller Mia Grønning, at hendes interesse for ProjectZero og ZERObutik er grundet det, som ProjectZero står for, og er stolt over, at man som kommune, går forrest, når det kommer til klima, miljø og CO2-neutralitet.

Butikken, De Kreative, (Perlegade 65) åbnede i slutningen af 2019 og har siden åbningen haft interesse for ZERObutik. Det glæder sig derfor over at kunne modtage et diplom, som bevis på butikken grønne tiltag. I butikken gør man, hvad man kan, når tiden er til det. Der er i dag fjernvarme og fokus på affaldssortering. Derudover, er der LED-pærer. Hos De Kreative fortæller Silvia Steger, at de løbende holder øje, hvis noget skal udskiftes.

ZERObutik

7. oktober 2020

Vil I være ZERObutik?

Så kontakt en af vores ZERObutik-partnere:


NH Jespersen​ - 74 42 43 30

 

Elektrikeren​ - 74 42 17 50

Møldrup - 74 42 98 00

 

Cookiepolitik