Tilskud sætter turbo på energieffektive boliger samt skrotning af gas- og oliefyr i Sønderborg-området

Fremover kan boligejere få tilskud til at udskifte vinduer, efterisolere og samtidig få et bedre indeklima samt skifte til en grøn varmekilde. Muligheden for at få tilskud, afhænger af hvor du bor.

Af ProjectZero

 

Grøn fjernvarme i byområder og varmepumper på landet skal sammen med energieffektivisering sikre, at danskernes boliger fremover bidrager aktivt til et bedre klima og mindre CO2-udledningen. 

Fremover kan boligejere få tilskud til at udskifte vinduer, efterisolere, få et bedre indeklima samt skifte boligens varmekilde til en grøn løsning. Bor du i et område udlagt til fjernvarme, er anbefalingen at skifte til fjernvarme. Bor du udenfor et fjernvarme-område, kan du få tilskud til en varmepumpe. 

For et typisk parcelhus på eksempelvis 130 m2, kan boligejere få et tilskud på helt op til 85.000 kroner ved at gennemføre en fuld energirenovering af boligen, hvilket svarer til omkring 35 procent af investeringen. Boligejere kan søge om tilskud allerede nu.

”ProjectZero hilser de nye tilskudsordninger velkomne og de passer perfekt ind i visionen om et CO2-neutralt Sønderborg-område i 2029. Vi arbejder på at sikre, at vores lokale håndværkere, pengeinstitutter, fjernvarmeselskaber samt relevante afdelinger i Sønderborg kommune bliver klædt bedst mulig på til at vejlede boligejerne, så de kan benytte de nye tilskudsordninger til at få en mere klimarigtig bolig,” siger Peter Rathje, direktør for ProjectZero og fortsætter:

”Det er vigtigt, at boligejerne træffer et trygt og rigtigt valg. Der er masser af midler i tilskudsordningen og derfor haster det ikke nødvendigvis med at sætte sig til tasterne og søge tilskud lige nu, men i stedet få tænkt de rigtige løsninger godt igennem og herefter træffe de rigtige valg.”

I Sønderborg-området er der stadig gas- og oliefyr i fjernvarme-områderne, som bør skrottes og tilsluttes områdets grønne fjernvarmeløsninger. Og lige nu har både Sønderborg Varme og Sønderborg Forsyning tilbud som gør det attraktivt at tilslutte sig den CO2-venlige fjernvarme, og fjernvarmeselskaberne overvejer om der er nye områder, som med fordel kan forsynes med fjernvarme.

Udenfor fjernvarme-områder, er varmepumpe eller jordvarme de klimarigtige løsninger og med regeringens nye tilskudsordninger, kan en boligejer typisk få et tilskud på 28.000 kroner, såfremt der anskaffes en energieffektiv varmepumpe eller jordvarmeanlæg. På samme måde overvejer regeringen lige nu, om der skal ydes tilskud til konvertering til fjernvarme i nye fjernvarmeområder.

Boligejere, der overvejer at udskifte deres gas eller oliefyr, anbefales derfor at kontakte det lokale fjernvarmeselskab for at høre nærmere om mulighederne for at få fjernvarme nu eller i fremtiden, så boligejerne har alle alternativer belyst, inden den fremtidige varmeløsning besluttes.

16. oktober 2020

I Sønderborg Kommune er der fire fjernvarmeselskaber, som alle kan hjælpe med flere information om fjernvarmeområderne og pris på fjernvarme-tilslutning - og de er klar til at vejlede boligejerne:

Augustenborg Fjernvarme,
74 47 14 63
Broager Fjernvarme, 74 44 15 09
Sønderborg Forsyning, 88 43 53 00
Sønderborg Varme, 73 43 50 00

Cookiepolitik