Søg store tilskud til energirenovering af din helårsbolig

Det er nu du skal søge tilskud til energiforbedringer af boligen, fx isolering, varmegenvinding og udskiftning af vinduer – og det er slet ikke svært

Af Charlie Lemtorp

Hvem kan søge tilskuddet fra Bygningspuljen?

Tilskuddet fra Bygningspuljen er til alle typer boliger og ejerforhold, så længe boligen er registreret som helårsbolig i BBR. Dvs., du kan bruge tilskuddet som fx privatperson i eget hus eller lejlighed og som en andels-, ejer- eller grundejerforening, men faktisk også som virksomhed, forening eller lignende.

Hvad kan du få tilskud til?

Nedenstående beregningseksempel er baseret på en 160 m2 ejerbolig placeret udenfor fjernvarmeområde.

Forudsætninger

Din bolig skal have et gyldigt og gældende energimærke - lavet efter 1. oktober 2012. Dette kan du finde på www.boligejer.dk – indtast din adresse og hent herefter dit energimærke, såfremt det er gyldigt.

Du kan kun bruge tilskuddet til din helårsbolig.

Du må ikke udnytte andre tilskud eller fradrag. Oftest kan tilskuddet fra Bygningspuljen bedre betale sig end fx Håndværkerfradrag.

Du må først igangsætte energiforbedringen, når du har modtaget en bekræftelse på tilskuddet.

Du kan ikke kombinere dette tilskud med ordningen om at låne varmepumpe på abonnement.

Ansøgning

Læs den fulde ansøgningsvejledning her: https://sparenergi.dk/sites/forbruger.dk/files/contents/publication/ansoegervejledning-til-bygningspuljen/ansoegervejledning_til_bygningspuljen_22._oktober_2020.pdf

Hav dit NemID parat.

Du kan undersøge og hente dit energimærke (hvis du har et) på www.boligejer.dk ellers skal du bestille et hos en energikonsulent.

www.tinglysning.dk kan du hente din Tinglysningsattest, som skal dokumentere at du ejer bygningen, som du søger tilskud til.

Udfyld ”Tro og love” erklæringen ved at klikke på dette link:

https://sparenergi.dk/forbruger/materialer/tro-og-loveerklaering-ved-ansogning-om-tilskud   

Med dette link udfylder du selve ansøgningen:

https://sparenergi.dk/forbruger/boligen/tilskud og tryk på det felt der hedder ” Gå til ansøgningsportalen”

Er du i tvivl eller behøver hjælp, så henvend dig i BYG & BOLIGs kvik-cafe i Rådhus-Annexet, på Rådhustorvet i Sønderborg.

 

26. oktober 2020

Cookiepolitik