Din Håndværker er klar til de nye tilskudsordninger

Sønderborg-områdets håndværkere er i fuld gang med at opkvalificere deres kompetencer, så de er klar til at rådgive boligejerne bedst muligt i forbindelse med de nye tilskudsordninger til energi-renovering.

Af Charlie Lemtorp

EUC-Syd dannede onsdag før efterårsferien rammen om et håndværkermøde, hvor håndværkerne blev orienteret om de nye tilskudsmuligheder til de boligejere, der ønsker at energi-renovere deres bolig.

Udover en gennemgang af hvad der kan søges tilskuds til og hvordan tilskud skal søges, var der også fokus på håndværkernes kompetencer, herunder at det bør være en VE installatør, der installerer eksempelvis en varmepumpe.

"At være VE installatør betyder at jeg har fået teorien frisket op og jeg ser nok også på opgaven fra flere vinkler nu. Jeg må dog også indrømme at teorien har ændret sig en del siden jeg var på efteruddannelse sidste gang,” siger Søren Pedersen fra VVS Søren Pedersen, efter han havde gennemført – og bestået VE installatøruddannelsen.

15 nye VE Installatør i Sønderborg – og flere er på vej

Fredag fik næste håndværkere deres eksamensbevis på, at de nu kan kalde sig for VE installatører og dermed er klædt godt på til at vejlede og rådgive boligejerne bedst muligt, hvilket betyder at der nu er 15 lokale håndværker der er VE Installatør.

Kurset, som udbydes af EASV, henvender sig til de installatører, som vil se helhedsløsninger inden for energi-renovering, herunder at eksempelvis varmepumper er dimensioneret og monteret korrekt – næste hold starter den 24. oktober, hvor der er plads til 18 på skolebænken.

”Allerede nu kan vi mærke den øget efterspørgsel men jeg synes faktisk det er af skidt at der ikke er et krav til en VE installatør her fra starten, siger Jesper Carlson der har gennemført uddannelsen og samtidig har haft en montør afsted på uddannelsen.

VE installatøruddannelsen bliver et krav fra den 1. april 2021 for de virksomheder som skal montere en af de varmepumper, som udløser et tilskud, og derfor anbefales det allerede nu, at boligejeren vælger en håndværker der har er VE installatør ansat.

21. oktober 2020

Hvorfor VE installatør?

Målet er først og fremmest at sikre effektive og fejlfrie varmepumpeinstallationer hos boligejerne. Ved at øge kompetencerne i forhold til at sælge, projektere, dimensionere og installere fejlfrie varmepumpeinstallationer bliver man bedre til at sikre kvaliteten.

Hvornår er næste kursus i Sønderborg?

Opstart den 24/10-20 med eksamen den 27/11-20.

Kontakt Lillian Petersen Quist telefon 4199 1203

lg@smartacademy.dk for tilmelding

Cookiepolitik