ZERObutik byder velkommen til Borgen

Siden Borgen blev opført i 2014, er der sket mange forbedringer, når det kommer til energieffektivitet.

Af Jens Christian Moltke-Leth

Hos Borgen er der foretaget mange initiativer. Eksempelvis er der et centralt affaldssystem, som alle butikker følger. Det vil sige, at alle butikker automatisk sorterer affald. Derudover, opvarmes Borgen med fjernvarme og nogle steder varmegenvinding. Dette nedbringer yderligere Borgen samlede CO2-udledning.

Hver butik er herre over lyset i butikkerne. Derfor kan det være meget forskelligt, hvad man møder af lys, når man besøger Borgens butikker. Dog har langt de fleste allerede skiftet til LED-belysning. Alle Borgens gangarealer er oplyst af LED-lys.

Det er dog ikke kun belysning og varmekilde, som Borgen har, der gør dem mere CO2-venlige. Der er også investeret i Lysstyring, varmestyring, kølestyring og ventilationsstyring. Dermed er der mange automatiske processer, som bliver monitoreret og justeret alt efter behov.

Hvis man kigger på, hvad Borgens initiativer betyder for butikker beliggende heri, er det således, at alle butikker der ligger i Borgen kan tælles med i ZERObutik. Derfor har Borgen gjort en stor indsats for at gøre Sønderborg-områdets butikker grønnere. Det er dog stadig op til de enkelte butikker at gøre mere for at blive endnu grønnere. Der er mulighed for mange at investere i LED-belysning og der kan opsættes lysstyring på egne lokaler eller lagere, og dermed være med til at vise kunder og andre besøgende, at her i Sønderborg gør vi noget ekstra, når det kommer til at være grønne.

ZERObutik

4. november 2020

Vil I være ZERObutik?

Så kontakt en af vores ZERObutik-partnere:


NH Jespersen​ - 74 42 43 30

 

Elektrikeren​ - 74 42 17 50

Møldrup - 74 42 98 00

 

Cookiepolitik