Vil du lære dit indeklima bedre at kende?

Selvom vi ofte selv har fornemmelsen af at vores indeklima er godt og sundt, viser målinger i hjemmet typisk et andet billede. Et dårligt indeklima kan have indvirkning på både hjemmets komfort og familiens sundhed.

Vil du også se lidt nærmere på indeklimaet i dit hjem, har du nu muligheden for, at låne en indeklimamåler hos ProjectZero.

Af Karin Lemtorp

ProjectZero har netop uddelt 20 indeklimamålere til udlån til husejere i Sønderborg-området. Måleren skal i en måned kortlægge hjemmenes indeklima og give familierne en indsigt i hvordan deres adfærd påvirker indeklimaet.

En af boligejerne er Maria Todsen Bøttcher fra Sønderborg, der har nu haft måleren i en uges tid. ”Det har været spændende løbende at kunne følge med i om vi får luftet nok ud, og hvordan det påvirker luftfugtigheden når vi går i bad, laver mad eller bare er flere samlet i weekenderne. Måleren blinker når niveauet af CO2 er for højt, og der er nærmest gået sport i, for både voksne og børn, at være den første der opdager det, og få lavet gennemtræk.” smiler Maria Todsen Bøttcher og fortsætter ”Vi får hver uge en rapport på hvordan vores temperatur, luftfugtighed, CO2 niveau og støjniveau ser ud, og jeg er spændt på at se hvor meget vi får forbedret vores indeklima på denne måned.”

Efter endt måleperiode modtager familierne en samlet rapport over målingerne sammen med løsningsforslag til eventuelle indeklimaforbedringer.

Er du husejer og bosat i Sønderborg-området har du også mulighed for at låne en indeklimamåler i en måned, startende fra primo december. Send en mail til kl@projectzero.dk og fortæl kort om hvorfor en indeklimamåling vil være aktuelt for dit hjem. De udvalgte husejere får besked i slutningen af november.

4. november 2020

Vil du også have målt dit indeklima?

Er du husejer og bosat i Sønderborg-området har du også mulighed for at låne en indeklimamåler i en måned. Send en mail til kl@projectzero.dk og fortæl kort om hvorfor en indeklimamåling vil være aktuelt for dit hjem.

Få mere viden om dit indeklima

På Bolius finder du et helt tema med artikler, videoer og tests om det gode indeklima. Bolius kommer hele huset rundt, specifikt på børneværelset, men også mere generelt om f.eks. tør luft i hjemmet. Der beskrives og illustreres hvilke faktorer der kan være problematiske for dit indeklima, hvilke konsekvenser et dårligt indeklima kan have for både din families og dit hjems sundhed samt hvordan du bedst løser problemerne.

Du finder Bolius tema om indeklima her

Er dit hus fra før 2010, kan du her få en oversigt over hvilke tiltag der for netop dit hjem vil gøre en stor forskel for både komfort og indeklima. Bolius har gjort det nemt for dig, og alt du skal gøre er, at indtaste din adresse, hvorefter du straks ser en liste over hvordan komforten er for andre i lignende huse. Disse tilpasses til din egen oplevelse og du får så mulighed for at se konkrete forslag til forbedringer der vil øge både komforten og kvaliteten af dit hjems indeklima.

Søg på Bolius

Cookiepolitik