Få styr på din boligs energimærke – ellers intet tilskud til energirenovering i 2021

I starten af 2021 kan boligejere igen søge om tilskud til energirenovering og denne gang er puljen på 375 mio. kroner, men hvis boligejere skal få adgang til de attraktive tilskudsordninger, skal boligejere få udarbejdet et energimærke nu, da det er et krav for at få tilskud.

Af ProjectZero

Interessen for dette års tilskud til energirenovering var så stor, at puljens 245 mio. kroner var væk på blot 14 dage og flere boligejere kunne ikke søge energirenoveringspuljen, da der ikke var udarbejdet et gyldigt energimærke, som er et krav, hvis boligejere skal have tilskud til at isolere, skifte vinduer, anskaffe et ventilationsanlæg eller skifte varmekilde.

”Hvis boligejere skal gøre brug af de nye tilskud til energirenoveringspuljen i 2021, så skal der være udarbejdet et gyldigt energimærke og grundet den store interesse for tilskudspuljen, kan der være leveringstid på at få udarbejdet et energimærke - så boligejere skal skynde sig at bestille et energimærke,” siger Heidi Ingeman Koch, Enhedschef ved Energistyrelsen.

Energimærket er adgangskravet til at få tilskud til energirenovering – også i 2021 og frem - og energimærket skal være gyldigt, og må ikke være ældre end 1 oktober 2012, når der skal søges tilskud til energirenovering.

Der kan også søges tilskud til at få udarbejdet selve energimærket – typisk 1000-3000 kr.- og tilskuddet kan søges op til 6 måneder efter det er udarbejdet.

Det har aldrig været billigere at energirenovere

”Med de nye tilskudspuljer har det aldrig været billigere at energirenovere boligen til glæde for hele familien, boligens komfort, indeklima, energiforbrug samt den grønne omstilling af Sønderborg-området. Vores anbefaling er, at boligejere hurtigst muligt får udarbejdet et energimærke, så det er klar, når der kan søges tilskud i 2021,” siger projektleder Charlie Lemtorp fra ProjectZero og tilføjer, at der lige nu er ventetid i Sønderborg-området på at få udarbejdet et energimærke.

”Når vi laver et energimærke til et hus, kommer vi også med en liste over rentable energirenoveringer. Ofte vil der være nogle nemme tiltag, som man også kan lave når nu man alligevel skal i gang med at renovere og forbedre boligens energiforbrug, og dermed gøre huset mere attraktivt”, fortæller Bo Laursen fra Factum2 Gråsten ApS.

For et typisk parcelhus på eksempelvis 154 m2, kan boligejere få et tilskud på helt op til 175.000 kroner ved at gennemføre en fuld energirenovering af boligen, hvilket svarer til ca. 35 procent af investeringen.

Helårsboligejere, herunder private husejere, ejerforeninger, andelsboligforeninger, almene boligforeninger, kollegier, interessentskaber, udlejere med flere, kan få tilskud til energirenoveringer og tilskuddet er skattefritaget for private boligejere.

Skal bidrage med at reducere CO2 udledningen

Folketinget har med klimaaftalen af 30. oktober 2020 lavet en langsigtet aftale, som skal bidrage til at realisere den ambitiøse danske klimamålsætning i 2030, hvor CO2-udledningen skal være sænket med 70%.

Formålet med puljen til energi-renovering er at nedbringe energiforbruget, mindske CO2-udledningen og skrotte eksisterende gas-, olie- og træfyr i helårsboliger samt nedbringe boligens generelle energiforbrug.

Boligejere kan læse mere om, hvad og hvordan der kan søges om tilskud til energi-renovering på www.zerobolig.dk.

18. november 2020

Hvor du få udarbejdet et energimærke?

I Sønderborg-området er der tre virksomheder der udarbejder energimærker:

Factum2 Gråsten ApS tlf.: 4020 2553

Botjek tlf.: 7343 6100

Arkitekt Tychsen tlf.: 9320 6030

Cookiepolitik