Mange har taget skridtet mod en grøn opvarmningskilde

Flere familier har, efter varmepumpe inspirationsaften, allerede taget skridtet videre mod, at få en grøn opvarmningskilde.

Af Nanna Winther

Alsion lagde på en blæsende februar aften rammerne til arrangementet, "Hent varmen ud af den blå luft" om udskiftningen af olie- eller gasfyr til varmepumpe, i områderne udenfor fjernvarmeforsyningen. Til arrangementet kunne interesserede borgere høre om fordelene ved at udskifte olie- eller gasfyret til en varmepumpe, blive klogere på reglerne når man fjerner sit oliefyr samt stille spørgsmål til lokale håndværkere i samtalecaféen.

Håndværkerne som deltog i samtalecaféen, Als El og VVS, VVS Søberg og Erik Jensen VVS, kunne til inspirationsaftenen fortælle de nysgerrige borgere om de varmepumpeløsninger de tilbyder. 

"Inspirationsaftenen om udskiftning af olie- eller gasfyr til varmepumper, i områderne udenfor fjernvarmeforsyning, var en kæmpe succes for os hvor vi fik rig mulighed for at fortælle deltagerne til arrangementet om vores varmepumpeløsninger. Vi fik mange gode snakke og en aftale i kalenderen." nævner Jesper Byg, fra Als El og VVS.

 

Til inspirationsaftenen deltog også Vølund Varmepumpeteknik A/S, som holdt et oplæg omkring valget af varmepumpe. Niels Peter Skov, kommerciel chef hos Vølund Varmepumpeteknik A/S nævner: ”Hos Vølund Varmeteknik A/S ønsker vi, at udbrede forståelse for de mange fordele der kan være ved, at få en luft-vand varmepumpe. En varmepumpe er en driftssikker og miljøvenlig varmekilde og vi håber på at flere i fremtiden vil kigge på denne løsning når de står overfor at skulle udskifte olie- eller gasfyret.” og fortsætter: ”Inspirationsaftenen på Alsion var en stor succes og vi tror på, at vi fik klædt deltagerne på til, at tage skridtet mod en grøn opvarmningskilde.”

Arrangementet var vel besøgt og blandt de nysgerrige og interesserede borgere, som deltog på aftenen, har flere taget skridtet videre mod en grøn opvarmningskilde. Blandt dem er Hans Henning Hess som efter arrangementet er kommet tættere på at få en varmepumpe i sit hjem: "Min kone og jeg kom til aftenen for at få den nyeste viden og for at se hvad der er sket siden vi sidst kiggede på varmepumper. Vi er kommet tættere på at få en varmepumpe og er pt. ved at undersøge nærmere. Vi skal helt klart have os en varmepumpe på et tidspunkt!"

Også Egon Rasmussen, som deltog til arrangementet, er kommet tættere på at få en varmepumpe. Han og hans kone har siden arrangementet haft besøg af en varmekonsulent fra VVS Søberg som skal give et tilbud på en varmepumpe: "Vi synes at det var en god idé, at lave et sådant arrangement, hvor vi oplevede at blive meget klogere på hvad den rette beslutning for os var. Jeg er ikke sikker på at vi ellers havde fået taget skridtet videre mod en varmepumpe endnu, hvis det ikke havde været for den snak vi havde på aftenen. Nu er vi endelig kommet i gang med processen." fortæller Egon Rasmussen.

 

 

11. marts 2020

Hvorfor vælge en varmepumpe?

Der kan være mange fordele ved at skifte olie- eller gasfyret ud med en varmepumpe, det mener Allan Sarsgaard fra Erik Jensen VVS også, han siger: "At få en varmepumpe er en miljøvenlig løsning i forhold til oliefyret og man kan samtidig spare ca. 50% på sin varmeregning - så det er en win-win-situation."

 

Du kan spare op til 50% af dit varmeforbrug - hvert år

Eksempel på besparelse fra oliefyr til varmepumpe:

2.800 liter olie                                        kr. 28.000,-

Varmeudgifter til ny varmepumpe         kr. 12.070,-

Årlig besparelse i kr. 15.930,-

+ årlig CO2-besparelse

Opvarmer du dit hus med sort eller grøn energi? Bor du uden for fjernvarmeområde? 

Så er en varmepumpe en miljøvenlig løsning.

Den grønne omstilling

Den grønne køreplan er lagt for Sønderborg-området med Roadmap 2025 - der skal ikke fyres med olie i 2029. Men det går for langsomt med at konvertere til grønne opvarmningskilder, hvis vi skal nå målet. Der skal udledes mindre CO2 for at mindske CO2-udledningen og bremse den globale opvarmning. Et af fokusområderne i den grønne omstilling af Sønderborg-området er, at udfase oliefyrene i Sønderborg-området. Hvis målet skal nås, skal udfasningen af oliefyr ske hurtigere end det gør nu.

Cookiepolitik