Gode adfærdsråd til dig der arbejder hjemmefra

Mange familier arbejder lige nu hjemmefra grundet Corona-krisen, det kan derfor være vigtigt at tænke over energiforbrug og indeklima i hjemmene.

Bragt i SønderborgNyt

Privatfoto

 

Mange familier arbejder lige nu hjemmefra grundet Corona-krisen og når arbejdsopgaverne skal løses på distancen og børnene modtager fjernundervisning via pc’en, betyder det naturligt et højere energiforbrug samt et dårligere indeklima i hjemmene.

 

Men energiforbruget og indeklimaet på hjemmearbejdspladsen kan nemt reduceres med lidt god, gammeldags omtanke.

 

”Det er faktisk ret enkelt at skrue lidt ned for energiforbruget samt forbedre indeklimaet derhjemme med lidt omtanke og adfærdsændringer og det er faktisk de små ting, der gør den store forskel”, fortæller projektleder Charlie Lemtorp, ProjectZero, der også selv arbejder hjemmefra under Corona-krisen.

SønderborgNYT har bedt Charlie Lemtorp komme med fem gode råd til, hvordan familierne netop nu kan spare på energien, når der arbejdes hjemmefra:

  • Sørg for at få frisk luft - gå eller cykel nogle gange i løbet af dagen
  • Skift til LED-belysning ved dit skrivebord
  • Sluk computer og skærm, når du ikke benytter pc’en 
  • Skru ned for varmen, når du lufter ud. Husk at lufte ud i 10 minutter – i op til 5 gange om dagen
  • Sluk for skærme, arbejdslamper og lys, når du holder pause

”Indeklima kan nemt forbedres ved at gå en tur i løbet af dagen,  men du skal også lufte kraftigt ud helt op til 5 gange 10 minutter om dagen. Når I er så mange hjemme samtidig med at computer og skærme står tændt vil jeres hjem have behov for mere udluftning” , siger Charlie Lemtorp til SønderborgNYT.

 

Charlie Lemtorp er uddannet bygningskonstruktør, energimærkningskonsulent og miljørådgiver og har gennemført mere end mere end 1.600 energivejledninger i Sønderborg-området, hvoraf ca. 60% resulterede i en eller flere energirenoveringer og har derfor en stor erfaring, når det handler om at spare på energien i de private husstande.

 

Sønderborg-områdets strømforbrug har igennem en årrække været faldende som følge af øget opmærksomhed, ændret adfærd, skifte til LED-belysning samt mere energieffektive apparater og ifølge ProjectZero, visionen om den grønne omstilling af Sønderborg-området, skal boligejernes traditionelle strømforbrug, eksklusiv strøm til varmepumper og elbiler, reduceres med yderligere 10 procent frem mod 2029 ifølge Roadmap2025.

31. marts 2020

Cookiepolitik