Private boligejere fortsætter energirenoveringerne under Corona-krisen

Efter en kort opbremsning i antallet af nye energirenoveringsopgaver, umiddelbart efter Danmark lukkede ned, på grund af Corona-krisen, er der igen fuld fart på tilbudsgivningen og udførelse af renoveringsprojekter hos de private boligejere i Sønderborg-området.

Af ProjectZero

Boligejerne fortsætter deres energirenoveringsprojekter under Corona-krisen og der bliver udarbejdet masser af nye tilbud og ordrebøgerne er fyldte, som en hel normal forårssæson for byggebranchen. Det fortæller tre håndværkervirksomheder til ProjectZero.

Morten Anker Petersen fra Tømrer- og Snedkerfirmaet, Fa. Karl D Petersen oplever, at der fortsat er godt gang i byggeriet og at mange private boligejere, fortsætter med at energirenovere deres boliger:

”Lige efter udmeldingen om nedlukningen af Danmark, gik der nogle dage, hvor kunderne lige skulle se, om det blev den helt store krise og om det kom til at påvirke privatøkonomien, så der blev der lidt stille på telefonerne. Nu er alt som det plejer at være og vi har travlt med en masse spændende energirenoveringsopgaver og status er, at vi ind til videre, er blevet skånsomt ramt af Corona-krisen”, fortæller tømrermester og bygningskonstruktør Morten Anker Petersen.

En helt almindelig travl forårssæson

Arne Frederiksen, der er håndværkstaksator og indehaver af Frederiksen & Jepsen A/S, mærkede også en kortvarig nedgang i henvendelserne, men i dag er der ingen spor af Corona-krisen hos kunderne og hans indtryk er, at boligejerne ikke har udskudt deres energirenoveringsprojekter:

”Der var en kort periode, hvor der var fuldstændigt stille på telefonerne, så der arbejdede vi videre med de projekter der var i ordrebogen, men efter et par ugers stilstand i henvendelserne, begyndte kunderne at røre på sig igen. I dag kører tingende helt som det plejer i en travl forårssæson, med mange udskiftninger af vinduer og efterisolering, når der bygges om og vi udfører tag-renoveringsopgaver”, siger Arne Frederiksen fra Frederiksen & Jepsen A/S.

Hos Erik Jensen VVS ApS er alt også som en helt almindelig, travl forårssæson, med mange energirenoveringsopgaver hos de private boligejere:

”Telefonerne blev lidt stille lige efter Danmark blev lukket ned, men det var kun i et par dage, så var kunderne tilbage igen og vi har nok ordre inde og laver løbende også nye tilbud. Vi kan ikke mærke, at det er Corona-krise, så vi er alle mand på arbejde og arbejder for fuldt tryk med blandt andet udskiftning af oliefyr til luft/vand varmepumper, og bare i denne uge skal vi ud på to varmepumpeopgaver”, siger Allan Sarsgaard fra Erik Jensen VVS ApS.

5. maj 2020

Cookiepolitik