Med et ambitiøst nationalt mål om 70% CO2-reduktioner i 2030 og CO2 neutralitet i 2050, har Klimarådet i deres nyeste rapport præsenteret en række anbefalinger, der skal hjælpe Danmark til at nå målet. Også i Sønderborg-området er der sat et ambitiøst mål om 75% CO2-reduktioner i 2025 og CO2 neutralitet i 2029.
For begge mål gælder det at, olie- og naturgasfyr i private boliger skal udskites med grønne alternativer.
Klimakrisen er stadig tilstedeværende trods den sundhedskrise vi også befinder os i.
Og Klimarådet slår i deres rapport fast at, skal klimamålet i 2030 nås, kræver det handling allerede i 2020. Det haster med at få styr på de klimapolitiske tiltag som skal bringe den grønne omstilling videre. Et af disse tiltag lyder på en pulje til at udskifte olie- og naturgasfyrene.
Også den grønne omstilling i Sønderborg-området har fokus på grønne varmeløsninger, heriblandt udbredelse af fjernvarme i byområderne. Sønderborg-områdets fjernvarmeanlæg har igennem de seneste år udfaset fossile brændsler, og varmeforsyningen bygger i dag på sorteret affald, biomasse, store varmepumper, solvarme og geotermi mv.
Derved udgør Sønderborg-områdets fjernvarme en CO2 neutral, billig og fremtidssikker varmekilde for boligejere i byområderne.
Fjernvarmen er en tryg, nem og bekvem løsning
Med fjernvarmen får man ikke blot en tryg og nem løsning, der giver øget komfort, boligens energimærke forbedres også hvis man skifter olie- eller naturgasfyret ud med fjernvarme.
Ejendomsmægler og indehaver af Home Broager, Henning Brock, som lige nu har travlt med sommerhussalget, nævner: "Varmekilden kan godt have indlydelse på fremvisninger, jeg oplever bestemt at en grøn varmeløsning bliver modtaget bedre af potentielle købere end eksempelvis et oliefyr - grønnere varmekilder er mere appetitlige." og fortsætter: "Folk som kigger på bolig vil normalt skilte til en grønnere varmekilde, hvis boligen ikke har det i forvejen, det er noget jeg oplever de ofte selv nævner når de er ude og se boliger."