Grøn varme til byerne

Olie- og naturasfyr skal udskiftes med grønne varmeløsninger fra varmepumper, solvarme, jordvarme, affaldsbiomasse eller strøm - og i byerne er løsningen fjernvarme.

Af Nanna Winther

Med et ambitiøst nationalt mål om 70% CO2-reduktioner i 2030 og CO2 neutralitet i 2050, har Klimarådet i deres nyeste rapport præsenteret en række anbefalinger, der skal hjælpe Danmark til at nå målet. Også i Sønderborg-området er der sat et ambitiøst mål om 75% CO2-reduktioner i 2025 og CO2 neutralitet i 2029.

For begge mål gælder det at, olie- og naturgasfyr i private boliger skal udskites med grønne alternativer.

Klimakrisen er stadig tilstedeværende trods den sundhedskrise vi også befinder os i.

Og Klimarådet slår i deres rapport fast at, skal klimamålet i 2030 nås, kræver det handling allerede i 2020. Det haster med at få styr på de klimapolitiske tiltag som skal bringe den grønne omstilling videre. Et af disse tiltag lyder på en pulje til at udskifte olie- og naturgasfyrene.

Også den grønne omstilling i Sønderborg-området har fokus på grønne varmeløsninger, heriblandt udbredelse af fjernvarme i byområderne. Sønderborg-områdets fjernvarmeanlæg har igennem de seneste år udfaset fossile brændsler, og varmeforsyningen bygger i dag på sorteret affald, biomasse, store varmepumper, solvarme og geotermi mv.

Derved udgør Sønderborg-områdets fjernvarme en CO2 neutral, billig og fremtidssikker varmekilde for boligejere i byområderne.

Fjernvarmen er en tryg, nem og bekvem løsning

Med fjernvarmen får man ikke blot en tryg og nem løsning, der giver øget komfort, boligens energimærke forbedres også hvis man skifter olie- eller naturgasfyret ud med fjernvarme.

Ejendomsmægler og indehaver af Home Broager, Henning Brock, som lige nu har travlt med sommerhussalget, nævner: "Varmekilden kan godt have indlydelse på fremvisninger, jeg oplever bestemt at en grøn varmeløsning bliver modtaget bedre af potentielle købere end eksempelvis et oliefyr - grønnere varmekilder er mere appetitlige." og fortsætter: "Folk som kigger på bolig vil normalt skilte til en grønnere varmekilde, hvis boligen ikke har det i forvejen, det er noget jeg oplever de ofte selv nævner når de er ude og se boliger."

20. maj 2020

Udbredelse af fjernvarmen er med til at minimere Danmarks CO2-udledning. Opvarmer du stadig din bolig med gas, olie eller el kan der samtidig være penge at spare og det kan derfor godt betale sig at blive tilsluttet fjernvarmen.

Overvejer du fjernvarme?

Tøv ikke med at kontakte dit lokale fjernvarmeselskab.

 

Klimarådet

Klimarådet er et råd af eksperter, de har fra 2015 rådgivet den danske regering med hensyn til klimapolitikken.

Du kan finde Klimarådets rapporter her

Private ejerboliger

Sønderborg fortsætter rejsen mod et CO2-neutralt Sønderborg-område i 2029 med 50 konkrete handlinger, som skal gennemføres inden 2025, som beskrevet i Roadmap2025.

Boligejerne skal implementere fjernvarme, varmepumper og grøn strøm for at fremtidssikre den lokale grønne omstilling.

ProjectZero-visionen gør Sønderborg til frontløber på klimaområdet og er med til at styrke områdets omdømme, regionalt, nationalt og internationalt. Siden 2007 er Sønderborg-områdets CO2-udledning reduceret med 38,3 % og energiforbruget med 13,8 %.

Cookiepolitik