7 nye ZERObutikker i Nordborg

For to uger siden kunne vi stolt fortælle, at der var kommet 7 nye butikker til fællesskabet, ZERObutik. Denne nyhed gentager sig selv, da vi nu kan byde velkommen til endnu 7 butikker i Nordborg.

Af Jens Christian Motke-Leth


Jørgen Bundgaard, formand for Nordborg Handelsstandsforening og butiksejer, Tøjeksperten.

Endnu en gang ses det, at butikker i Sønderborg kommune er en aktiv del af Sønderborgs grønne omstilling. Dét at kunne tilbyde borgerne i Sønderborg kommune lokale butikker, som bakker op om Sønderborgs grønne omstilling og ProjectZero – Visionen om et CO2-neutralt Sønderborg, er vigtigt hvis målet om CO2-neutralitet i 2029 skal indfries. Derfor, at kunne byde velkommen til de 7 nye butikker er et stort skridt mod målet.

Butikkerne er:

  • Tøjeksperten
  • Matas
  • Nordborg Guld og Sølv
  • Nordborg Boghandel
  • Blomsterværkstedet
  • Lys i Laden
  • Kaktus by DOTSdk

Butikkerne har foretaget grønne investeringer og valg, som gør at de hver især spare klimaet for CO2 og samtidig høster en besparelse på sine energiudgifter.

"Det er vigtigt, at vi i Sønderborg kommune står sammen om at opnå de fælles mål. Derfor har vi i Tøjeksperten Nordborg også fokus på grønne investeringer, og jeg er glad for at se, at mange butikker i Nordborg støtter op om ProjectZero-visionen." fortæller Jørgen Bundgaard, butiksejer, Tøjeksperten og formand for Nordborg Handelsstandsforening. 


Nordborg Guld og Sølv

Nordborg Guld og Sølv har for nyligt gennemført en stor renovering hvor energieffektivitet har været i fokus. De har al lys i LED, lysstyring og en varmepumpe. Disse tiltag er både noget, som hjælper på udgifterne forbundet med energiforbruget, og ikke mindst giver et rigtig godt lys i butikken.

Flere af butikkerne foretager løbende udskiftninger i takt med, at de ældre løsninger bliver overhalet af mere energirigtige alternativer. Nordborg Boghandel har igennem de seneste 12 år foretaget udskiftning af al lys i butikker 3 gange for at få de bedste og mest energieffektive løsninger og kan dermed tilbyde sine kunder at komme ind i en butik, som værner om klimaet.

Endnu en gang velkommen til de 7 butikker i Nordborg som ZERObutikker.

Bak op om de lokale butikker ved at kigge efter ZERObutik-mærkerne i butiksruden.

Her kan du se, hvilke andre butikker, som er en del af ZERObutik-indsatsen. 

Kender du en butik, eller er du en butik, som har lyst til at være en del af ProjectZero-indsatsen? Kontakt Jens Christian Moltke-Leth på telefon +45 61 27 93 24, så kan vi få en snak om, hvordan din butik bliver en ZERObutik.

ZERObutik

18. maj 2020

Vil I være ZERObutik?

Så kontakt en af vores ZERObutik-partnere:


NH Jespersen​ - 74 42 43 30

 

Elektrikeren​ - 74 42 17 50

Møldrup - 74 42 98 00

 

ZEROcompany

Sønderborg fortsætter rejsen mod et CO2-neutralt Sønderborg-område i 2029 med 50 konkrete handlinger, som skal gennemføres inden 2025, som beskrevet i Roadmap2025.

Virksomheder skal gå efter nullet ved at øjne den korte tilbagebetalingstid, ved at gennemføre energieffektivisering- og renoveringer for at fremtidssikre den lokale, grønne omstilling.

ProjectZero-visionen gør Sønderborg til frontløber på klimaområdet og er med til at styrke områdets omdømme, regionalt, nationalt og internationalt. Siden 2007 er Sønderborg-områdets CO2-udledning reduceret med 38,3 % og energiforbruget med 13,8 %.

Cookiepolitik