7 nye ZERObutikker

ZERObutik-indsatsen har vokseværk. Efter besøg hos butikker har interessen for at bakke op om Sønderborgs ProjectZero-vision spredt sig. Derfor kan vi med glæde byde velkommen til 7 nye ZERObutikker.

Af Jens Christian Moltke-Leth

ProjectZero var i slutningen af marts rundt med "Corona-poser" til nogle butikker for at sprede det gode humør og samtidigt med en opfordring til at deltage i Sønderborgs ProjectZero-fællesskab, ZERObutik, i en tid, hvor Corona-virusset sætter sit præg på vores alles hverdag. 

Efter besøgene i butikkerne spredte interessen sig for at være med i fællesskabet om at gøre Sønderborg kommune CO2-neutralt senest i 2029. 

Vi kan dermed byde velkommen til de 7 butikker som er:

  • Jim P 
  • Visselulles Vinbar
  • Tøjeksperten Sønderborg
  • Ny Form
  • Mr. Klausen
  • Kajs MC
  • HiFi klubben

Dermed runder ZERObutik mere end 120 aktive butikker, som sammen danner fælles front for at tilbyde borgerne i Sønderborg kommune lokale butikker, som har fokus på klimaet. ZERObutik-indsatsen har mange forskellige typer af butikker lige fra dagligvarebutikker til tøjbutikker. Der er derfor rig mulighed for, at borgerne i Sønderborg kommune kan handle i en ZERObutik.

ZERObutik-indsatsen drejer sig om butikker, som har foretaget investeringer til fordel for klimaet. Investeringer, som resulterer i en reduktion af butikkens samlede CO2-aftryk. Nogle butikker har endda sparet op mod 60% på sin elregning ved at foretage energirigtige investeringer og udskiftninger. Besparelserne i butikkerne bliver af ProjectZero præmieret med et diplom og klistermærke til butiksruden. Det er derfor vigtigt, at borgerne i Sønderborg Kommune holder øje med klistermærkerne i butiksruden og deruover handler lokalt for at nedbringe CO2-udledningen. 

Endnu en gang velkommen til de nye ZERObutikker. Vi ser frem til at have jer med i fællesskabet om Sønderborgs grønne omstilling.

Bak op om de lokale butikker ved at kigge efter ZERObutik-mærkerne i butiksruden.

Her kan du se, hvilke andre butikker, som er en del af ZERObutik-indsatsen. 

Kender du en butik, eller er du en butik, som har lyst til at være en del af ProjectZero-indsatsen? Kontakt Jens Christian Moltke-Leth på telefon +45 61 27 93 24, så kan vi få en snak om, hvordan din butik bliver en ZERObutik.

 

ZERObutik

6. maj 2020

Vil I være ZERObutik?

Så kontakt en af vores ZERObutik-partnere:


NH Jespersen​ - 74 42 43 30

 

Elektrikeren​ - 74 42 17 50

Møldrup - 74 42 98 00

 

ZEROcompany

Sønderborg fortsætter rejsen mod et CO2-neutralt Sønderborg-område i 2029 med 50 konkrete handlinger, som skal gennemføres inden 2025, som beskrevet i Roadmap2025.

Virksomheder skal gå efter nullet ved at øjne den korte tilbagebetalingstid, ved at gennemføre energieffektivisering- og renoveringer for at fremtidssikre den lokale, grønne omstilling.

ProjectZero-visionen gør Sønderborg til frontløber på klimaområdet og er med til at styrke områdets omdømme, regionalt, nationalt og internationalt. Siden 2007 er Sønderborg-områdets CO2-udledning reduceret med 38,3 % og energiforbruget med 13,8 %.

Cookiepolitik