Vinderen er fundet!

Konkurrencen om den eldrevne robotplæneklipper er slut, og vinderen er fundet – vinderne fra Gråsten glæder sig over at havearbejdet fremover bliver lettere.

Af Nanna Winther

Som en ung familie med 2 små børn, fra henholdsvis 2016 og 2018 og en tredje på vej, er der ikke meget tid til pasning af have og hus. Derfor er Kamilla Lind og hendes mand lykkelige over at have vundet en Husqvarna eldreven robotplæneklipper fra Ulkebøl Plæneklipperservice.

Kamilla får overdraget familiens nye eldrevne robotplæneklipper af Stine fra Ulkebøl Plæneklipperservice.

Kamilla Lind, hendes mand og deres børn flyttede ind i huset i december 2018 efter de havde renoveret huset. Kamilla er vendt tilbage til hjemstavnen efter at have uddannet sig i Odense i en årrække. Men med små børn er det rart at være kommet tættere tilbage på familien: ”Det er et dejligt børneområde vi bor i, tæt på vand, handlemuligheder og børnene kan cykle til skole når de bliver ældre.” fortæller Kamilla i deres rummelige køkkenalrum, hvor der er rigeligt med plads til børnefødselsdage.

Familien købte huset af et ældre par, som allerede havde indrettet en smuk have med mange fine bede og blomster, som familien ikke selv havde haft fantasi til at plante. Men en sådan have kræver også en indsats og derfor kommer den eldrevne robotplæneklipper til at hjælpe familien i deres ellers travle hverdag: ”Vi har en travl hverdag, med små børn, arbejde og vi kan godt lide at lave god mad og vi vil gerne have tid til at lege med børnene – og hvornår skal vi så nå at slå græsset?” siger Kamilla, og fortsætter: ”Derfor bliver græsset heller ikke slået så ofte som vi gerne ville have, men med vores nye eldrevne robotplæneklipper kan græsplanen stå flot fremover og vi skal ikke bekymre os om at finde tiden til at passe den.”

Kamilla valgte at deltage i konkurrencen på familiens vegne, fordi at deltagelsen krævede en indsats: ”Man skulle rent faktisk bruge noget tid og energi på at besvare et spørgsmål og tænke over, hvad man selv gør for klimaet derhjemme, og så har jeg længe ønsket mig en robotplæneklipper – da jeg ikke selv kan starte den benzindrevne vi har haft indtil nu.” fortæller Kamilla.

Kamilla foran køkkenhaven som blev plantet i år, her håber Kamilla, som gerne vil spise flere grønsager, at hun kan dyrke sine egne grønsager og krydderier til den sunde mad hun elsker at lave.

Renoveringen af huset fra 70’erne er en proces og familien tager tingene lidt af gangen, det giver dem også tid til at finde ud af, hvad de vil have, og hvordan det skal se ud. Dog er der allerede taget en del tiltag mod at få et mere klimavenligt hjem. Familien skiftede kort efter indflytningen det gamle udtjente gasfyr ud med fjernvarme, hvilket de er meget tilfredse med. Varmen er mere stabil og de skal ikke længere bekymre sig om noget går i stykker.

Kamilla har også netop købt en ladcykel, som hun glæder sig til at transportere familiens snart 3 børn rundt på – det betyder at familien nemmere kan vælge cyklen fremfor bilen i fremtiden. Udover dette vil Kamilla og hendes mand fremover forsøge at dyrke nogle af deres egne grøntsager i den nye køkkenhave de netop har anlagt. Kamilla går meget op i sund mad og at spise mange grønsager: ”Jeg håber, at jeg selv kan supplere med nogle af mine egne grønsager når jeg fremover skal lave sund mad til familien – der skal både være grønsager og krydderier i køkkenhaven og jeg skal snart prøve at plante min egen squash, som jeg håber bliver en succes.” fortæller Kamilla.

Familien har en klar plan for deres hjem. Da familien boede i Odense var Kamilla bestyrelsesmedlem i den andelsboligforening de boede i, her lavede Kamilla vedligeholdelsesplaner og det har hun også gjort for deres hjem i Gråsten: ”Jeg har en klar plan for hvad der skal laves hvornår, så vi sikrer at holde huset ved lige og på den måde kan vi også tage tingene lidt af gangen.” fortæller Kamilla og fortsætter: ”Jeg satte mig ned da jeg deltog i konkurrencen og kiggede på vores energiforbrug i hjemmet og vi ligger faktisk lavere en gennemsnittet for familier på vores størrelse. Det synes jeg er dejligt at vide. Og klima tænkes helt klart også ind i vores planer for vores hjem fremadrettet.”

ProjectZero ønsker stort tillykke med den nye eldrevne robotplæneklipper til familien og håber den bringer meget glæde fremover.

8. juli 2020

Cookiepolitik