ZERObutik har fået en opdatering

Det velkendte ZERObutik-koncept, som ligger under ProjectZero har været igennem en opdatering, som nu vil fokusere på at få alle Sønderborg kommunes butikker med.

Af Jens Christian Moltke-Leth

ZERObutik blev startet i 2008, hvor butikker, som reducerede sin CO2-udledning med minimum 10% kom med og blev præmieret med et grønt klistermærke i butiksruden, således det markerede at netop den butik havde fokus på klima og miljøet.

Sidenhen har der været udvikling i konceptets opbygning. Indtil i dag er præmieringerne, som butikkerne modtager delt op i 5 kategorier (hvid, bronze, sølv, guld og grøn). På denne måde ses det, at der er nogle butikker, som har gået en ekstra distance, når det kommer til at investere i energieffektive løsninger.

Det er dog ikke kun konceptets opbygning, der har været fremgang i, skam også i antal medlemmer. I dag er der 115 butikker, som har reduceret sin CO2-udledning med minimum 10%. Mange af butikkerne har realiseret mere, hvilket kommer til udtryk i deres eget graduerede diplom, som er at finde i butikken.

ZERObutik står overfor en opdatering, da der er sket mange ting siden konceptets start i 2008. Derfor bliver konceptet moderniseret, således det passer til den omverden vi færdes i til hverdag.

Dette betyder, at der i fremtiden vil være stor fokus på de handlinger og tiltag, som den enkelte butik har foretaget sig. Dette kommer til at være inden for 6 kategorier, som er:

  • Belysning
  • Affald
  • Varmekilde
  • Bygning
  • Energistyring
  • Vedvarende energiproduktion

Med fokus på disse 6 områder er en butik i stand til at reducere sin CO2-udledning betragteligt og bidrage til vores fælles vision om CO2-neutralitet i 2029 på fortræffelig vis.

Udover at modernisere konceptet, bliver der et øget fokus på at få resten af kommunens butikker certificeret som ZERObutikker. ProjectZero er derfor gået sammen med lokale aktører i kommunen, som skal hjælpe med at inddrage butikkerne og sørge for, at Sønderborg-områdets borgere handler grønt, når de handler lokalt.

Husk derfor, at når du handler i en ZERObutik, er du med til at påvirke klimaet mindre. Hold øje med klistermærkerne på butikkernes butiksrude.

I forbindelse med Sønderborg Handels generalforsamling d. 23. marts, vil den nye opdatering blive præsenteret for butikkerne og træde i kraft derefter. Vi håber derfor at se mange af butikkerne til generalforsamlingen d. 23. marts.

ZERObutik

12. februar 2020

Vil I være ZERObutik?

Så kontakt en af vores ZERObutik-partnere:


NH Jespersen​ - 74 42 43 30

 

Elektrikeren​ - 74 42 17 50

Møldrup - 74 42 98 00

 

ZEROcompany

Sønderborg fortsætter rejsen mod et CO2-neutralt Sønderborg-område i 2029 med 50 konkrete handlinger, som skal gennemføres inden 2025, som beskrevet i Roadmap2025.

Virksomheder skal gå efter nullet ved at øjne den korte tilbagebetalingstid, ved at gennemføre energieffektivisering- og renoveringer for at fremtidssikre den lokale, grønne omstilling.

ProjectZero-visionen gør Sønderborg til frontløber på klimaområdet og er med til at styrke områdets omdømme, regionalt, nationalt og internationalt. Siden 2007 er Sønderborg-områdets CO2-udledning reduceret med 38,3 % og energiforbruget med 13,8 %.

Cookiepolitik