Følg strømmen

Gør som andre boligejere uden for fjernvarmeområderne - hent varmen ud af den blå luft med en varmepumpe.

Af Nanna Winther

Den grønne køreplan er lagt for Sønderborg-området med Roadmap 2025 - der skal ikke fyres med olie i 2029. Men det går for langsomt med at konvertere til grønne opvarmningskilder, hvis vi skal nå målet. Der skal udledes mindre CO2 for at mindske CO2-udledningen og bremse den globale opvarmning. Et af fokusområderne i den grønne omstilling af Sønderborg-området er, at udfase oliefyrene i Sønderborg-området. Hvis målet skal nås, skal udfasningen af oliefyr ske hurtigere end det gør nu.

 

Målet om at udfase brugen af olie til opvarmning af bygninger er ambitiøst, men også vigtig for den grønne omstilling i Sønderborg. At bruge olie på opvarmning er noget af det værste i forhold til udledningen af CO2.

 

Hvorfor skifte til en varmepumpe?

Der kan være mange fordele ved at skifte olie- eller gasfyret ud med en varmepumpe, det mener Allan Sarsgaard fra Erik Jensen VVS også, han siger: "At få en varmepumpe er en miljøvenlig løsning i forhold til oliefyret og man kan samtidig spare ca. 50% på sin varmeregning - så det er en win-win-situation."

 

Omtanke for klimaet

Når vi bruger mindre energi i vores hjem er vi med til at mindske belastningen af vores klima. Vores energiforbrug i boliger udgør næsten 40% af det samlede energiforbrug i Danmark. Hvis vi skal nå målet om et CO2-neutralt Sønderborg-område i 2029, spiller vores boliger en meget vigtig rolle i den grønne omstilling.

At energirenovere boligen og få en grøn opvarmningskilde er noget af det, du og din familie kan gøre for klimaet og den grønne omstilling. I takt med, at strømmen bliver 100% CO2-neutral, udgør varmepumper en billig og langsigtet tryg varmeløsning for dig, som boligejer, uden for fjernvarme-områderne i Sønderborg Kommune.

 

Du kan spare op til 50% af dit varmeforbrug - hvert år

Eksempel på besparelse fra oliefyr til varmepumpe:

2.800 liter olie                                        kr. 28.000,-

Varmeudgifter til ny varmepumpe         kr. 12.070,-

Årlig besparelse i kr. 15.930,-

+ årlig CO2-besparelse

 

Du kan få både tilskud og fradrag til din nye varmepumpe:

Ved at registrere din nye varmepumpe i BBR, kan du spare ca. 3.500 kr. om året, på den måde får du den lavere elvarmeafgift for den del af dit forbrug som overstiger 4000 KwH. 

Der er samtidig en række tilskud og fradrag du kan få, når du skifter din varmekilde:

Når du energirenoverer din bolig, er du berettiget til et energitilskud, som økonomisk støtte til dit projekt. Ved at energirenovere din bolig og skifte til en grøn varmekilde, vil du på sigt spare penge. Men gennem energitilskuddet har du muligheden for at spare mange tusind kroner på investeringen. Husk dog, at du skal søge om dit energitilskud inden du påbegynder din energirenovering.

Du kan læse mere om tilskud og fradrag her.

 

Vil du også hente varmen ud af den blå luft?

Kom til inspirationsaften om udskiftning af dit olie- og gasfyr:

12. februar 2020

Kom til inspirationsaften

Beregn hvad du kan spare med en varmepumpe

Har du olie- eller gasfyr? Og vil du gerne vide hvor meget du kan spare med en varmepumpe? 

Så kan VVS Søbergs besparelsesberegner hjælpe dig på vej - klik her og beregn hvor meget du kan spare.

Skifter du olie- eller gasfyret ud, vælger du en miljøvenlig og prisbesparende varmeløsning

Der er mange fordele ved at vælge en luft-vand varmepumpe:

1. Du skal ikke bekymre dig. Et servicetjek om året er ofte nok med en luft-vand varmepumpe.

2. God komfort. Du skal ikke bruge tid på at fylde hverken olie eller brændsel på, varmepumpen kører pr. automatik.

3. Den varme som din luft-vand varmepumpe producerer er vedvarende energi og kan derfor betegnes som miljøvenlig varme.

4. En luft-vand varmepumpe kræver ikke så meget plads, derfor er den en god  løsning for dig som ikke har en stor grund til et jordvarmeanlæg.

5. Med en luft-vand varmepumpe får du en totalløsning, der opvarmer både din bolig og dit varme vand.

6. Du sparer mange tusind kroner hvis du skifter fra olie- til gasfyr til en varmepumpe. Pengene sparer du på driften, men husk at der også er mange tilskud og fradrag at få, som kan dække investeringen.

Sønderborgs grønne omstilling

Sønderborg-området har ca. 5.200 ejerboliger uden for fjernvarme-områderne i Gråsten, Broager, Sønderborg, Augustenborg, Høruphav og Nordborg/Guderup. Hertil kommer ca. 2.500 sommer- og fritidsboliger på Sydals, på østkysten af Als og i Rendbjerg.

 

Flere boligejere på landet har skiftet til varmepumper og glæder sig dagligt over øget komfort og mindre varmeregning.

 

I takt med, at strømmen bliver 100% CO2-neutral, udgør varmepumperne således den CO2-neutrale, prisbillige og langsigtede trygge varmeløsning for boligejere, uden for fjernvarme-områderne.

Cookiepolitik