Sådan holder du hænderne varme

Træt af at cykle til arbejde med ti istapper på styret? Fortvivl ikke: Her får du en håndfuld tips, der holder dine fingre varme!

Af ViCyklerTilArbejde

1) Stramme handsker er forbudt

Råd nummer et er at kende din handskestørrelse. Du kommer nemlig hurtigt til at fryse, hvis dine handsker er for små eller for store. Der skal være lidt luft rundt om fingrene - for luft giver varme. Men alt med måde - bliver handskerne alt for store, kan dine fingre ikke varme luften i dem op.

2) Vælg handsker i flere lag

Vil du være sikker på ikke at fryse, skal du vælge handsker i to lag. Det afgørende er ikke, hvor tykke handskerne er. Det er luften mellem de to lag, som giver ekstra varme.

3) Vælg altid uld inderst

Uld varmer og har den brillante fordel, at den også isolerer, hvis dine handsker bliver våde. Er dine yndlingshandsker ikke foret med uld, kan du købe en tynd, ulden inderhandske og bruge under dem.

4) Luffer er varmere end fingerhandsker

I luffer bor dine fingre sammen i ét rum, hvor de varmer hinanden. Derfor er luffer varmere end fingerhandsker, hvor varmen spredes i fem forskellige rum. Ikke alle gearskiftere egner sig til luffer. Men så kan en trefinger-handske være et godt kompromis.

5) Brug benene og få varme hænder

Når musklerne arbejder, producerer kroppen varme – og når du producerer mere varme, end kroppen skal bruge til at holde sine centrale dele varme, så sender den resten ud til sine yderste dele. Så med andre ord: Når du begynder at fryse om fingrene, er det bare om at træde i pedalerne!

Bonus-info: Derfor fryser du om fingrene

Når det er koldt, sørger kroppen for at holde på varmen omkring de vitale organer. Ganske smart faktisk. Men kroppen regulerer temperaturen ved at pumpe mindre blod ud i de yderste dele af kroppen – og resultatet er kolde hænder, fødder, næse og ører.

2. december 2020

Deltag i Alsions cykelundersøgelse

En aktionsgruppe under ”Green Alsion” gennemfører pt. en biking-undersøgelse. ProjectZero opfordrer alle med ærinder på Alsion til at deltage/svare. Undersøgelsen er på engelsk. Du finder undersøgelsen på nedenstående link:

 https://forms.gle/ixyGYxNkQWKU4wFu6

Cookiepolitik