Julebelysning i Sønderborg by

Endnu en gang er Sønderborg kommet i julestemning. Dette ses tydeligt, når man begår sig i gadebilledet. Her udsmykker julebelysningen Perlegade, Jernbanegade og Rådhustorvet. Julebelysningen har været en fast del af de kolde måneder i Sønderborg i mange år. Det betyder også, at belysninger over tid er blevet mere energieffektiv.

Af Jens Christian Moltke-Leth

Sønderborg Handel, som administrerer og arrangerer julebelysningen i Sønderborg fortæller, at der er kommet nyt lys til i år. Der er både mere lys og det er LED det hele. Dermed er julebelysningen blevet mere energieffektiv end den tidligere har været. For Sønderborg Handel er det et fokuspunkt, at lyset bruger så lidt strøm som muligt, og dermed udleder mindre CO2.

I år er det muligt for sønderborgenserne at støtte julebelysningen. Dette kan gøres via køb af en julekalender, som Sønderborg Handel udlodder. Dermed kan man støtte med 100,- og være en del af at lyse Sønderborg midte op.

Da 2020 på mange måder har været et anderledes år, har Sønderborg Handel derfor ikke haft samme muligheder for at arrangere events. Derfor er der blevet gjort mere ud af udsmykningen til jul, så året alligevel rundes godt af.

”Det er vigtigt, at der bliver tænkt over, hvilken type lys, der bliver brugt, da det er med til at mindske den samlede udledning af CO2. At det så kan give god julestemning i byen samtidig, er en stor bonus for os alle. Jeg håber, at borgere og besøgende i Sønderborg nyder lyset, og ønsker en god jul”, fortæller Axel Nielsen, City Manager, Sønderborg Handel.

16. december 2020

Julebelysningens CO2-aftryk

Julebelysningen i 2019 brugte ca. 7.000 kWh, hvilket omtrent svarer til to familiers årlige elforbrug. 

Med et elforbrug på 7.000 kWh giver det en samlet CO2-udledning på ca. 1,7 tons.

Ballonen på billedet herover illustrerer 1 ton CO2. 

Cookiepolitik