Få ekstraordinært stort fradrag når du energirenoverer din bolig i 2021

Boligejerne kan glæde sig til nye tilskudsmuligheder i 2021, hvor håndværkerfradraget fordobles og servicefradraget firdobles.

Af ProjectZero

Det fremgår af den netop vedtagne finanslov for 2021 og dermed bliver det muligt for boligejere at få et langt større fradrag end i dag, hvis boligen skal isoleres, udskiftet døre og vinduer samt ny-installation eller udskiftning af et varmestyringsanlæg.

”Det er glædeligt at regeringen i Finansloven har sat fokus på at understøtte renoveringen af vores boliger, som i dag står for omkring 40 procent af CO2-udledningen og de forhøjede fradrag er endnu et vigtigt bidrag til den grønne omstilling af Sønderborg-området”, fortæller Peter Rathje, adm. direktør for ProjectZero, som også glæder sig over, at de forhøjede fradragsmuligheder også gælder for sommerhusejere.

”Håndværkerfradraget omfatter også fritidsboliger. Vi havde gerne set, at boligforeningerne også var omfattet af ordningen, men bor man til leje kan man dog få fradraget, hvis man selv betaler for arbejdet”, siger Peter Rathje.

Håndværkerfradraget stiger

Håndværkerfradraget stiger i 2021 fra 12.500 kroner til 25.000 kroner per person. Fradraget for serviceydelser, eksempelvis vinduespudsning og visse typer af havearbejde, hæves fra 6.200 kroner til 25.000 kroner.

Målet med de forhøjede fradragsordninger er blandt andet at styrke beskæftigelsen i særligt små og mellemstore virksomheder.

Fradragsordningen giver skattefradrag for hjælp og istandsættelse af boligen og er opdelt i henholdsvis Håndværkerfradrag og Servicefradrag og kan ikke kombineres med andre tilskud.

”Ved Håndværkerfradraget og Servicefradraget er det kun arbejdslønnen, man får fradrag for og er derfor særligt attraktivt, når der skal udføres opgaver, hvor arbejdslønnen udgør en forholdsvis stor del af den samlede regning”, siger Charlie Lemtorp, projektleder hos ProjectZero, som anbefaler, at der kigges på de større energi-renoveringsopgaver:

”Det kan godt betale sig at igangsætte projekter som eksempelvis renovering og udvendig maling af vinduer og døre eller en gennemgribende energirenovering med hulmursisolering. Også udskiftning af tag, gerne med tagintegreret solceller, eller udskiftning af kloak og dræn kan betale sig, da arbejdslønnen typisk udgøre det største beløb”, siger Charlie Lemtorp.

Har du husket dit fradrag i 2020?

Med finanslovsaftale for 2020, skal du indberette arbejdet for det forgangne år i din forskudsopgørelse senest d. 1. maj 2021.

16. december 2020

Oversigt over håndværksydelser

Du finder en liste over godkendte ydelser der giver  Håndværkerfradrag her 

 

Oversigt på lokale håndværker

Her kan du finde din lokale håndværker, der også er uddannet energivejleder

 

Cookiepolitik