Mød familien Steg fra Rinkenæs der er en ZEROfamilie

Familien Stegs hus ligger smukt placeret med en skøn udsigt over vandet i Rinkenæs, og ikke nok med at placeringen er smuk, den er også perfekt i forhold til de solceller familien har investeret i.

Af Nanna Winther

Solcellerne ser flotte ud på familiens sorte tag.

 

Familien har investeret i både solvarmeanlæg, solceller og ekstra isolering i huset. Solcellerne er den nyeste investering, hvor flere familier gik sammen på villavejen om at få et tilbud på solceller fra Sydjysk Eltekniq. Det er her, husets placering kommer ind i billedet. Det ligger nemlig stik syd - en perfekt placering for solcellerne. Nu producerer familien mere strøm, end de kan nå at bruge. Fordele er der nok af. Erik nævner at: "Solcellerne var et nemt projekt. Vi fik et overskueligt tilbud sammen med 5 andre familier på vejen, og opsætningen var hurtig. Det er kun gået galt én enkelt gang, hvor lynet slog ned i solcellerne, men så skulle der heldigvis bare en ny sikring til, og siden har det virket upåklageligt."

Selv datteren i Australien er blevet inspireret af forældrendes energioptimering: "Efter vi installerede solceller hos os, har vores datter i Australien også fået solceller. Det nyder de rigtig godt af med alle deres solskinsdage dernede." smiler Erik.

 

Erik fortæller, at de har fået ekstra isolering i murene: "Det er en god ide med et hus som vores fra 1970'erne."

 

Familien valgte, først og fremmest at energirenovere, fordi de kunne få et godt tilbud og spare penge på deres energiudgifter hver måned, men Erik Steg mener også, at det er vigtigt at have omtanke for de fremtidige generationer: "Vi har alle et ansvar, også os som nok ikke kommer til, at mærke så meget til klimaforandringerne." siger Erik.

 

Det næste energirenoveringsprojekt Erik planlægger er at få installeret en luft-vand varmepumpe: "Så vil vi kunne spare endnu mere og få en yderligere reduktion i vores CO2 udledning." siger Erik.

 

Mød Erik Steg i videoen nedenunder og hør mere i miniserien "Mit ProjectZero":

 

25. september 2019

Mit ProjectZero

I vores nye miniserie Mit ProjectZero, kan du møde borgere fra Sønderborg-området som har energirenoveret deres bolig.

I videoerne fortæller borgerne hvorfor de har valgt at energioptimere deres hjem.

 

 

Private ejerboliger

Sønderborg fortsætter rejsen mod et CO2-neutralt Sønderborg-område i 2029 med 50 konkrete handlinger, som skal gennemføres inden 2025, som beskrevet i Roadmap2025.

Boligejerne skal implementere fjernvarme, varmepumper og grøn strøm for at fremtidssikre den lokale, grønne omstilling.

ProjectZero-visionen gør Sønderborg til frontløber på klimaområdet og er med til at styrke områdets omdømme, regionalt, nationalt og internationalt. Siden 2007 er Sønderborg-områdets CO2 udledning reduceret med 38,3 % og energiforbruget med 13,8 %.

Gode råd fra Energistyrelsen

Overvejer du også ekstra isolering af dit hjem?

Energistyrelsen giver her 5 gode råd når du skal isolere:

 

1. Efterisoler når du alligevel er i gang. Det kan bedst betale sig at efterisolere, når du alligevel skal bygge om eller renovere.

 

2. Tjek husets energimærke. Hvis dit hus er energimærket, står det typisk i energimærkningen, hvor det er isoleret.

 

3. Se på din hustype. Vi har udarbejdet en guide til de mest almindelige hustyper i Danmark. Her finder du information om særlige forhold i forbindelse med isolering af ydervæg, tag og gulv i dit hus.

 

4. Husk reglerne. I Bygningsreglementet er der energikrav, du skal overholde, når du renoverer eller udskifter bygningsdele. I nogle tilfælde betyder det, at du SKAL isolere - f.eks. når du skifter taget.

 

5. Få garanti for løsningens holdbarhed. Nogle producenter udsteder produktgaranti, hvis arbejdet udføres af håndværkere, som de har autoriseret.

 

Læs mere her: https://sparenergi.dk/forbruger/boligen/isolering

Cookiepolitik