Deltag gratis på mini-klimakonference på Alsion

Klimatruslen har konsekvenser lokalt - også i Sønderborg, siger den kendte klimaforsker, professor Sebastian H. Mernild forud for hans deltagelse i årets klimakonference på Alsion den 2. oktober.

Af Sune Holst, Syddansk Universitet

Klimatruslen har konsekvenser lokalt - også i Sønderborg!

Klimaprofessor Sebastian H. Mernild, deltager i den internationale klimakonference ’100% Climate Neutrality’ på Alsion den 2. oktober. Her vil han fortælle om facts og konsekvenser i forbindelse med vores generations vigtigste sag: klimatruslen. Sebastian Mernild vil bl.a. fortælle om, hvordan den globale opvarmning vil få indvirkning på Sønderborg.

  • Jeg kan lige så godt være ærlig, jeg er ikke særlig forhåbningsfuld​

Siden Paris-aftalen blev indgået i december 2015 har politikernes klimamål været at forhindre en temperaturstigning på mere end 2 grader, i bedste fald 1,5 grader men direkte adspurgt, så er professor Sebastian Mernild ikke fortrøstningsfuld i forhold til opfyldelse af målsætningen. Og det er nedslående. Faktisk er det rigtigt nedslående, når ordene falder fra en af hovedforfatterne på IPCC’s kommende klimarapport – der udkommer i 2021.

  • Hvis vi forestiller os, at vi kan lukke ned for klodens CO2-udledning klokken 16.00 i morgen, så vil der stadig gå et godt stykke tid, før følgevirkningerne sætter ind. Jeg tror desværre, at de omvæltninger der skal til, er for store til, at vi får vendt supertankeren i tide, siger Sebastian Mernild.

Global opvarmning i et Sønderborg-perspektiv

Under overskriften ‘The burning climate platform and its impact on future life on the planet’ vil Sebatian Mernild holde et oplæg ved den forestående klimakonference ’100% Climate Neutrality’ i Sønderborg.

Her vil han med sin forankring i videnskaben give et tilbageblik til den førindustrielle tid (før ca. 1880) og fortælle om udviklingen af den globale opvarmnings frem til i dag. Kort sagt, vil Sebastian Mernild fortælle om benhårde facts og alvorlige konsekvenser.

  • Du bliver nødt til at se og forstå klimaet i et globalt perspektiv, men det har også konsekvenser i Danmark, så jeg vil gerne vise en række håndgribelige eksempler på, hvordan det ser ud herhjemme i forhold til kulde- og varmeekstremer og vand, vind og storme. Men også i relation til havniveaustigninger. Vi har her på kloden så meget is bundet på land, at det vil få vidtrækkende konsekvenser, når isen smelter, men hvor hurtigt går det?

Kom og hør!

Det og mere vil du få indblik i, hvis du møder op til klimakonferencens afsluttende runde med præsentationer og diskussion onsdag den 2. oktober klokken 13.30 til 15.30, hvor professor Sebastian Mernild både deltager med oplæg og i den efterfølgende paneldiskussion.

Løsningsorienteret konference

Selvom Sebastian Mernild præsenterer alvorlige facts og konsekvenser, så er der ingen grund til sortsyn. Vi har store udfordringer foran os – men vi har også mange muligheder for at nå i mål.

’100% Climate Neutrality Conference’ er en konstruktiv konference med fokus på teknologiske klimaløsninger og hvad der virker i kommunerne. Sønderborg har med ProjectZero-visionen allerede skabt markante resultater, hvilket der vil blive givet eksempler på, ligesom SDU sammen med de øvrige deltagende universiteter fortæller om de nyeste teknologiske landvindinger.

Konferencen vil give bud på, hvilke tiltag er de mest effektive for at mindske udslippene og opfylde målet om at holde temperaturstigningerne under to grader.

2. oktober 2019 kl. Kl. 13.00 - kl. 15.00

Deltag GRATIS i klimakonferencens afsluttende del og hør Sebastian H. Mernilds oplæg

Deltag GRATIS i den afsluttende runde af Klimakonferencen ”100% Climate Neutrality”, som finder sted i Alsions koncertsal onsdag den 2. oktober 2019 kl. 13.30 – 15.30.

Du kan tilmelde dig her: Deltag

Læs mere om Sebastian H. Mernild på Wikipedia

Konferencens økonomiske støtter

Konferencens gennemførelse er muliggjort med midler fra bl.a. Bitten & Mads Clausens Fond, LINAK og Region Syddanmark

Cookiepolitik