Trænger oliefyret til at blive skiftet ud?

Den grønne køreplan er lagt for Sønderborg området med Roadmap 2025 - der skal ikke fyres med olie i 2029. Men det går stadig for langsomt med at konvertere til grøn energi hvis vi skal nå målet. Heldigvis er der kommet flere løsninger på markedet, som kan være med til at give et skub i den rigtige retning.

Af Nanna Winther

 

Der er lagt en grøn køreplan, men alt går ikke helt efter planen. Danskerne skal udlede mindre CO2 for at mindske CO2 udledningen og bremse den globale opvarmning. Et af fokusområderne er, at udfase oliefyrerne i Danmark. Målet i Sønderborg området er, at der ikke skal bruges olie til opvarmning i 2029. Men hvis målet skal nås, skal udfasningen af oliefyr ske hurtigere end det gør nu.

 

Målet om at udfase brugen af olie til opvarmning af bygninger er ambitiøst, men også vigtigt for den grønne omstilling i Sønderborg. At bruge olie på opvarmning er noget af det værste i forhold til udledningen af CO2. 

Opvarmer du dit hus med sort eller grøn energi? En varmepumpe er en miljøvenlig løsning.

 

Der kan være mange grunde til, at familier ikke udfaser oliefyret, blandt andet at det er for dyrt. Dog vil en familie der udskifter deres oliefyr til en varmepumpe kunne spare mange tusind kroner hvert år, fordi oliefyret er dyrere i drift end varmepumpen. Men at udfase oliefyret for en familie betyder ikke kun penge sparet, de udleder også mindre CO2. Samtidig er der mange andre fordele ved at vælge en varmepumpe:

  • Du skal ikke bekymre dig. Et servicetjek om året er ofte nok med en luft-vand varmepumpe.
  • God komfort. Du skal ikke bruge tid på at fylde hverken olie eller brændsel på, varmepumpen kører pr. automatik.
  • Den varme som din luft-vand varmepumpe producerer er vedvarende energi og kan derfor betegnes som miljøvenlig varme.
  • En luft-vand varmepumpe kræver ikke så meget plads, derfor er den en god løsning for dig som ikke har en stor grund til et jordvarmeanlæg.
  • Med en luft-vand varmepumpe får du en totalløsning, der opvarmer både din bolig og dit varme vand.

 

I Sønderborg er der også kommet en ny løsning på markedet. VVS Søberg har i et samarbejde med ProjectZero lavet en pakkeløsning hvor både demontering af eksisterende varmekilde, installering af en Vølund luft-vand varmepumpe og finansiering er samlet i en nem og bekvem pakke. Koordineringen sørger de også for.

"For at gøre det nemmere for kunden har vi valgt at lave en pakkeløsning, så alt er samlet ét sted - lige fra finasiering, skrotning af det gamle fyr, installering af ny varmepumpe og ansøgning om tilskud. Kunden skal ikke stå med noget selv, og vi tilbyder også en serviceaftale så kunden ikke skal bekymre sig i fremtiden." fortæller Allan Hansen, energikonsulent hos VVS Søberg og fortsætter: "Vi håber, at pakkeløsningen kan få flere til at skifte til en varmepumpe og dermed bakke op om den grønne omstilling i Sønderborg-området." 

 

Hvis du vil vide mere om tilbuddet kan du kontakte VVS og energikonsulent Allan Hansen, fra VVS Søberg, på 70226160 til en uforpligtet snak, eller på mail vvs@soeberg.dk.

 

Til og med maj 2020 kan du gennem VVS Søberg få et kampagnetilbud på en Vølund luft-vand varmepumpe, du får en alt-i-én pakkeløsning og kan vælge mellem forskellige finansieringsmuligheder - det gør det nemt og bekvemt for dig. Husk også at du kan udnytte dit håndværkerfradrag og få et kontant energitilskud når du skifter til en grøn varmelkilde.

 

Derfor kan det betale sig at få en varmepumpe:

Hvis du ejer et oliefyr og bruger 2.800 liter olie årligt, kan du spare næsten 15.930 kr., alene på forbrug, ved at skifte til en varmepumpe. Hvis du har et olie- eller gasfyr og vil beregne din mulige besparelse med en varmepumpe kan du benytte VVS Søbergs besparelsesberegner, ved at klikke her.

 

Husk også de mange tilskud og fradrag du kan få, ved at skifte til en varmepumpe:

  • Det er vigtigt at registrere din nye varmepumpe i BBR, da du kan spare ca. 3.500 kr. om året ved, at registrere, at din primære opvarmningsform er el. På denne måde kan du få den såkaldte elvarmeafgift, for den del af elforbruget, der opvarmes ved elektricitet, der overstiger 4000 kWh årligt. Det vil sige at denne del af dit elforbrug går fra at koste 89,8 øre til 25,9 øre pr. kWh. Og det bliver kun billigere, i 2021 vil prisen ligge på 16 øre pr. kWh. Sønderborg Kommunes afdeling Byg og Bolig kan hjælpe dig med at registrere din varmepumpe i BBR.
  • Når du energirenovere din bolig, er du berettiget et energitilskud, som økonomisk støtte til dit projekt. Ved at energirenovere din bolig og skifte til en grøn energikilde, vil du allerede på sigt spare penge. Men gennem energitilskuddet har du muligheden for at spare mange tusind kroner på investeringen. Husk dog, at du skal søge om dit energitilskud inden du påbegynder din energirenovering.
  • Husk også håndværkerfradraget. Du kan trække lønudgiften til håndværkeren fra i SKAT, når du gennemfører en energirenovering.

 

Når vi bruger mindre energi i vores hjem, er vi med til at mindske belastningen af vores klima. Vores energiforbrug i boliger udgør næsten 40% af det samlede energiforbrug i Danmark. Denne energi går primært til opvarmning, ventilation og belysning. Derfor spiller bygninger en vigtig rolle i Danmarks grønne omstilling. At energirenovere boligen, ved at udfase olie- eller gasfyret, er noget af det, du og din familie kan gøre for klimaet.

 

Beregn hvad du kan spare med en varmepumpe

Har du olie- eller gasfyr? Og vil du gerne vide hvor meget du kan spare med en varmepumpe? 

Så kan VVS Søbergs besparelsesberegner hjælpe dig på vej - klik her og beregn hvor meget du kan spare.

 

Sønderborgs grønne omstilling

Sønderborg-området har ca. 5.200 ejerboliger uden for fjernvarme-områderne i Gråsten, Broager, Sønderborg, Augustenborg, Høruphav og Nordborg/Guderup. Hertil kommer ca. 2.500 sommer- og fritidsboliger på Sydals, på østkysten af Als og i Rendbjerg.

 

Flere boligejere på landet har skiftet til varmepumper og glæder sig dagligt over øget komfort og mindre varmeregning.

 

I takt med, at strømmen bliver 100% CO2-neutral, udgør varmepumperne således den CO2-neutrale, prisbillige og langsigtede trygge varmeløsning for boligejere uden for fjernvarme-områderne.

 

 

Private ejerboliger

Sønderborg fortsætter rejsen mod et CO2-neutralt Sønderborg-område i 2029 med 50 konkrete handlinger, som skal gennemføres inden 2025, som beskrevet i Roadmap2025.

Boligejerne skal implementere fjernvarme, varmepumper og grøn strøm for at fremtidssikre den lokale, grønne omstilling.

ProjectZero-visionen gør Sønderborg til frontløber på klimaområdet og er med til at styrke områdets omdømme, regionalt, nationalt og internationalt. Siden 2007 er Sønderborg-områdets CO2 udledning reduceret med 38,3 % og energiforbruget med 13,8 %.

Cookiepolitik