Sonderborg SmartZEROHACK

Digitalisering, optimering, nytænkning og innovation er overskrifterne på Sønderborgs første SmartZEROHACK, hvor studerende, virksomheder skal rykke ind i Alsion og prøve at løse nogle af Sønderborgs udfordringer. Som interesseret borger er du også velkommen til at deltage eller bare komme på besøg!

Af Nicolas Bernhardi

Sonderborg SmartZEROHACK er overskriften på områdets første hackaton, der skal beskæftige sig med områdets udfordringer i energissystemet hos vores forsyningsselskaber og i andre sektorer af det offentlige liv. Vi inviterer studerende fra både EASV og SDU, men også interesserede borger til at deltage i dette event og hjælpe os med at finde nogle af de løsninger vores lokale forsyningselskaber står overfor.

Hvordan bliver vi endnu smartere?

Kan vi opdage problemer i vores forsyningsnet ved at installere nye målere, eller ved at kigge på data?. Kan man finde en ny styring, der sikrer at varmesystemerne i vores skoler bruges optimalt, eller kan vi udvikle metoder og værktøjer, der gør det nemt at sammenligne energiforbruget af vores kommunale bygninger. 

ProjectZero promoverde Sonderborg SmartZEROHACK til SDUs Matchmaking Engineering Event d. 08 oktober

Kan alle hacke?

Begrebet "hacking" er kendt fra IT verden,og mange tror at man skal kunne programmere for at hacke, og det er også her begerbet kommer fra. I Sonderborg SmartZEROHACK handler det dog ligesåmeget om nytænkning, finde på nye løsninger med eksisterende eller nye teknologier og arbejde på tværs af kvalifikationer og sektorer for at skabe nye gode løsninger. 

Hvad er et hackathon?

Hackathons er en af de mest handlingsorienterede, udbytterige og involverende innovationsprocesser der findes. Konceptet er sammensat af ordene HACK – det at skille et givent produkt, en service, eller en forretningsmodel ad og samle det på en ny måde, så det opfylder ens egne behov – og MARATHON – et hårdt og intensivt forløb.
En af de store forskelle på et hackathon og et almindeligt udviklingsforløb er, at man gennem et hackathon lader andre “hacke” sine udfordringer, og at man på bare to dage kan opnå resultater svarende til to års arbejde.

 

2. oktober 2019

Se flyeren

klik på billedet for at se den i en større udgave.

Tilmelding

Lige nu arbjeder vi på at oprette vores tilmeldingsplatform. Hvis du udfylder dette formular modtager du en e-mail så snart vi åbner for tilmeldinger:

http://tinyurl.com/smartzerohack

Save the date!

Sonderborg SmartZEROHACK aholdes på Alsion anden weekend i November (08-10.11) og henvender sig til studerende fra både SDU og EASV, men også interesserede borgere og virksomheder er velkommen til at deltage.

Cookiepolitik