Sønderborg hædret med kinesisk pris for SmartCity klimainnovation

Sønderborg Kommune har fået tildelt prisen ’City of Innovation’, som blev uddelt på konferencen ’Euro-China Green & Smart City Summit’ som blev afholdt i den kinesiske by Nanning. Sønderborg fik prisen for arbejdet med EU SmartEnCity-projektet

Af projectZero

Omkring 300 kinesiske embedsmænd og industriledere fra EU og Kina deltog i konferencen ’Euro-China Green & Smart City Summit’ som blev afholdt i Nanning, Kina, hvor de diskuterede udviklingen af grønne byer og hvordan samarbejdet mellem offentlige myndigheder og de private virksomheder kan fremmes med henblik på at styrke den lokale, grønne byudvikling og skabe smarte byer.

På konferencen modtog Sønderborg Kommune prisen ’City of Innovation’ som et best practice eksempel på et banebrydende samarbejde mellem et byråd og områdets virksomheder og samtidig udbrede erfaringerne internationalt i SmartEnCity-projektet.

”Prisen bekræfter, at Sønderborgs unikke klimasamarbejde mellem offentlige aktører og private virksomheder tiltrækker stor international opmærksomhed. Jeg er stolt af dette kinesiske skulderklap, og sender det straks videre til de mange i Sønderborg-området, som aktivt bidrager til Sønderborgs klimaindsatser”, siger borgmester Erik Lauritzen.

”De deltagende byer fra både Kina og Europa var meget interesseret i netop den proces, struktur og fokus, som Sønderborgs ProjectZero repræsenterer. På konferencen havde jeg flere møder med repræsentanter fra byer, hvor særligt grøn fjernvarme var højt på agendaen”, fortæller Alfred Che, kommunikationsdirektør i Danfoss Kina, der modtog prisen på vegne af Sønderborg Kommune.

Sønderborgs ProjectZero blev etableret som et offentligt privat partnerskab i 2007 af Bitten & Mads Clausens Fond, Syd Energi, Sønderborg Kommune, DONG Energy (nu Ørsted) og Nordea-fonden. I 2014 indtrådte Sønderborg Forsyning i partnerskabet.

9. oktober 2019

SmartEnCity er et samarbejde mellem byerne Vitoria-Gasteiz i Spanien, Tartu i Estland og Sønderborg. Projektet fokuserer på borgerinvolvering, renovering af lejlighedsblokke og solceller på taget i Søbo, SAB og B42, etablering af ny lade-infrastruktur til elbiler, integreret energiplanlægning og udbredelse af løsningerne til andre europæiske byer.

Bag projektet står ProjectZero, Sønderborg Forsyning og boligselskaberne B42, Sønderborg Andelsboligforening og Boligforeningen Søbo samt PlanEnergi. Projektet har i alt fået tildelt ca. 208 mio. kroner hvoraf ca. 50 mio. kroner er anvendes til Sønderborgs omstilling.

Cookiepolitik