Energiagenter for en dag

Torsdag den 3. oktober var 46 elever fra 5. årgang på Nydamskolen på tur til Experimentarium for at være energiagenter for en dag.

Af Henrik Bielefeldt

På Nydamskolen er energi en del af skoleskemaet og skolen har anderledes dage, der bliver brugt til at lave anderledes undervisning, hvor eleverne kan fordybe sig.

”Eleverne lærer at strøm og varme kommer et sted fra og udleder CO2 afhængigt af, hvordan det produceres” fortæller Jette Paulsen, lærer på Nydamskolen og fortsætter ”Vi vil gerne vise eleverne, hvordan man kan spare på energien og lære dem om vedvarende energikilder, vi har jo mange løsninger bare her i lokalområdet."

Som afslutningen på et forløb om ProjectZero havde Nydamskolen fået tilskud fra Ørsted Fonden til en tur i Experimentarium for at være energiagenter for en dag.

På Experimentarium skulle eleverne blandt andet bygge deres drømmehus, med alt den elektronik de kunne fylde ind i huset. Derefter skulle de forsøge at gøre huset mere energirigtigt for at se, hvor meget strøm de kunne spare.

Inden turen til Experimentarium har eleverne også været deres egen skole igennem for at se, om der var steder de kunne spare på energien.

Det er ikke kun energi, eleverne på Nydamskolen har haft fokus på inden turen. Eleverne har også være ude at samle affald i nærheden af skolen. Der blev samlet over 20 kg ind på 1 time.

23. oktober 2019

Power play

CO2 Powerplay er et arkadespil/computerspil, hvor du skal holde en by forsynet med energi i længst mulig tid uden at udlede for meget CO2 til atmosfæren. Det kræver, at du er hurtig, har overblik og kan multitaske, når du både skal trimme vindmøllerne og styre kranen med biomasse og båndet med kul, der forsyner kraftværket med brændsel.

Prøv det her: Power play

Energiagenter

Filmen herunder giver et indblik i “Energiagent for en dag”. Se nogle af de aktiviteter eleverne vil opleve i løbet af de tre timer, energiforløbet varer:

Cookiepolitik