Rekorden blev slået

1.170 medarbejdere cykler på arbejde i maj, og dermed er rekorden fra sidste år slået.

Pressemeddelelse Sønderborg Kommune

Ligesom sidste år er Sønderborg den kommune i Region Syddanmark, der har flest deltagere i "Vi cykler til arbejde" - kun overgået af Odense Kommune. Hermed er Sønderborg Kommune godt på vej til at blive Syddanmarks mest cyklende kommune, hvilket netop er målet i kommunens cykelhandlingsplan.

- Der er to kæmpe fordele ved cykling. Det er sundt, og hvis alternativet til cyklen er bilen, så er det også klimavenligt og CO2-besparende. Der er også nogen, der kalder "Vi cykler til arbejde" for landets bedste kollegakampagne. Mange danner firmahold og kæmper for at cykle så mange dage som muligt - og i hvert fald flere dage end kollegerne fra naboafdelingen. Det skaber trivsel og sammenhold på arbejdspladsen, siger Helge Larsen, formand for Sundhedsudvalget.

Morgenmad til cyklisterne

Udover frisk luft, vind i håret og seje ben, kan de 1.170 cyklister se frem til fælles morgenmad undervejs i cykelkampagnen. Det kan de den 7. maj på Torvet i Gråsten, den 16. maj på Rønhaveplads i Sønderborg og den 21. maj på Torvet i Guderup. Alle tre dage serveres morgenmad og kaffe fra kl. 6 - 8. Der vil være repræsentanter fra både Sundhedsudvalget, Sundhedscentret og ProjectZero tilstede. ProjectZero vil til hvert arrangement stå for en quiz, hvor der er mulighed for at vinde en fin præmie. Efter en måned på landevejene markeres de seje ben med en stor cykelfest på Idrætshøjskolen i Sønderborg den 17. juni fra kl. 17.00-20.00. Her vil der være lækker grillmad, uddeling af præmier til de glade vindere og foredrag med eliteroer og OL-guldvinder Eskild Ebbesen.

Tilmelding sker via følgende links: Morgenmad: www.sonderborgkommune.dk/morgenmad  Cykelfest: www.sonderborgkommune.dk/cykelfest

Bilisterne bedes holde ekstra godt øje med de mange cyklister i maj måned. Pas især på ved højresving. Og cyklisterne kan selv bruge maj måned til at øve sig i at tage medansvar for god adfærd og sikkerhed i trafikken. Det får de meget mere viden om i den kommende tid, hvor Cykelforum Sønderborg udruller kampagnen "Giv et mojn til de venlige cyklister".

8. maj 2019

Cookiepolitik