Morgenfriske cyklister i Gråsten

Tirsdag morgen den 7. maj stod de første cyklister klar på torvet i Gråsten kl. 6.00. Her serverede Sønderborg Kommune og ProjectZero morgenbrød og kaffe til deltagerne i Vi Cykler Til Arbejde.

Af Henrik Bielefeldt

Som tidligere år, afholder Sønderborg Kommune og ProjectZero flere morgenmadsevents i løbet af maj måned, og tirsdag morgen var der morgenmad og kaffe til de morgenfriske cyklister foran DET GAMLE RÅDHUS i Gråsten, hvor omkring 40 morgenfriske cyklister lagde vejen forbi.

En af de morgenfriske cyklister var Signe Johannesen fra ipnordic. Hun deltager for første gang i Vi Cykler Til Arbejde.

Jeg har ca. 16 km på arbejde fra Sønderborg, så det er en længere tur, jeg skal ud på. Men jeg syntes, det er sjovt at deltage sammen med mine kollegaer. Det giver en god stemning og fællesskab at deltage, derfor har jeg valgt at komme med på holdet i år.”, fortæller Signe Johannesen og fortsætter: ”Jeg cykler om morgenen til toget og tager så cyklen hele vejen hjem til fyraften. På den måde kan jeg kombinere både at få cyklet, uden at jeg skal alt for tidligt afsted om morgenen.”

For hver tur Signe Johannesen cykler sparer hun ca. 2,56 kg/CO2. samtidig med, at hun får sin daglige motion.

”Jeg kommer ikke til at cykle hverdag, men min plan er, at jeg skal forsætte så meget som muligt på cyklen også efter Vi Cykler Til Arbejde. For jeg ved godt, at motionen er god, og så vil jeg jo også gerne nedbringe min CO2-udledning.”, fortæller Signe Johannesen og fortsætter: ”Jeg kunne godt overveje at få en elcykel i stedet for en bil og så cykle endnu mere på arbejde, måske uden at tage toget. Jeg syntes elcyklerne er blevet meget smartere nu end for bare nogle år siden.”

Der deltager 12 medarbejdere fra ipnordic til Vi Cykler Til Arbejde i år, og virksomheden gør meget for, at medarbejderne kan være med.

Holdkaptajn

”Selv om det er første gang jeg er med, er jeg også holdkaptajn, og Ipnordic har støttet op om, at vi medarbejdere deltager bland andet ved, at der mulighed for bad inden arbejdsdagen starter efter en lang cykeltur. ”, fortæller holdkaptajn Signe Johannesen.

Til morgenmadseventet blev der også afholdt en konkurrence for de morgenfriske cyklister, hvor præmien var en lørdagsbrunch for to personer på DET GAMLE RÅDHUS, som sammen med fakta og Bager Kock også gav morgenmad og frugt på dagen.

Der afholdes morgenmadsevent i Sønderborg den 16. maj og i Guderup den 21. maj - tilmelding her: www.sonderborgkommune.dk/morgenmad

8. maj 2019

Cookiepolitik