Kontor Syd på den grønne rejse

Siden 2009 har Kontor Syd deltaget i ZEROcompany-programmet, og selvom hovedkontoret er vokset med 6500m2, er energiforbruget faldet.

Man kan godt vokse uden at bruge mere energi, og det er Kontor Syd et godt bevis på.

”Vi har sat fokus på, hvordan vi bruger energien i vores lokaler både med hensyn til varme og strøm. I 2011 skiftede vi varmekilde fra gas til fjernvarme, det har været med til, at reduceret vores CO2 udslip. Vores CO2 udslip er i dag faldet med 47% i forhold til 2010 og vi er ikke færdige endnu.”, fortæller Kim Kjær Hansen, salgsdirektør, Kontor Syd.

Med en reduktion på 47% tildeles KontorSyd et sølv-diplom i ZEROcompany. Dermed er Kontor Syd med til at støtte op om ProjectZero-visionen. Reduktionen er kommet i hus ved at have et fokus på energiforbruget i virksomheden på flere områder.

”De indsatser vi særligt har haft fokus på i starten var udskiftning af lyskilder til LED, og i 2014 skiftede vi til energibesparende servere og køling, det har givet resultat og vores samlede energiforbrug er nu faldet 4 år i træk..”, fortæller Kim Kjær Hansen, salgsdirektør, Kontor Syd.

Inspiration til kunder:

Det er ikke kun i egne lokaler, at Kontor Syd gør en indsats for at spare energien. Også kunderne skal inspireres til at være mere bæredygtige.

Derfor afholder Kontor Syd den 15. maj en messe, hvor 40 leverandører præsenterer deres produkter.

“Som kontorforsyning er vi bindeled mellem kunder og producenter af kontorartikler, - indretning, IT-hardware og IT-løsninger. Derfor ser vi det også som en helt naturlig opgave for Kontor Syd at skabe forbindelse mellem dem, der producerer bæredygtige løsninger til kontoret og dem, der i stadigt stigende grad efterspørger de løsninger.”, forklarer administrerende direktør i Kontor Syd, Jan Sørensen.

8. maj 2019

Bliv ZEROcompany

For at blive ZEROcompany skal I:

  • Udpege en energiansvarlig i virksomheden, som sætter spot på energiforbruget.
  • Gennemføre de energirigtige udskiftninger og renoveringer, der er nødvendige for at sikre en reduktion i energiforbruget på mindst 10 %.
  • Dokumentere, at I har gennemført energibesparelserne.
  • Være villige til at offentliggøre jeres indsatser og besparelser på www.ProjectZero.dk til inspiration for andre virksomheder.

Klimaledelse

Nøglen til at effektivisere energiforbruget er klimaledelse.

Klimaledelse er en helhedstankegang, hvor man som virksomhed eller myndighed arbejder ud fra principper baseret på god forretningssans og en bæredygtig tilgang til klima og energi.

Læs mere om klimaledelse på Energistyrelsens hjemmeside www.sparenergi.dk.

Cookiepolitik