Digitalisering skal hjælpe os med at spare på energien

I forbindelse med SmartEnCity-projektet kommer der nu fokus på digitalisering og smartby-indsatser i Sønderborg-området. Som opstart afholdt ProjectZero en digitaliseringsworkshop, hvor deltagerne diskuterede muligheder og udfordringer med en øget indsats ift. digitale løsninger til opvarmning.

Af Nicolas Bernhardi

Fremtidens varmestyring

En stor del af den energi, vi bruger, bruger vi til at få varme, og selvom vi nu er udenfor varmesæson, og sommervejret udenfor sørger for, at alle slukker for varmen, så kommer efteråret jo lige om lidt, og vi tænder op for termostaterne igen. Og de fleste steder er det også stadig sådan, at vi styrer vores varme manuelt, dvs. bliver det for varmt, så skruer vi lidt ned på termostaten, og bliver det for koldt, så skruer vi lidt op.

Men ville det ikke være smartere, hvis vi bare kunne indstille vores ønsket temperatur og resten blev styret af sig selv? Det var netop spørgsmålet, der blev diskuteret til ProjectZeros digitaliseringsworkshop med fokus på varmestyring.

Internationale specialister i dialog med fjernvarmen og boligselskaber

ProjectZero havde inviteret forskellige partnere ind til at diskutere fremtidens varmeløsninger. Sammen med deltagere fra områdets boligselskaber og Sønderborg Varme blev der diskuteret, hvilke muligheder der ligger i digitalisering.

Bedre indeklima og besparelser op til 20%

Kunstigt intelligens og algoritmer skal fremover sørge for varmestyringen og dermed bidrage til bedre indeklima og en besparelse på op til 20%. Løsningerne kan dermed være med til at spare en stor mængde energi, og gør opvarmning billigere for slutbrugerne.

Der arbejdes for et pilotprojekt

Et pilotprojekt i Sønderborg-område skal nu vise, hvor meget der kan spares på digitale varmeløsninger.

 

 

3. juli 2019

SmartEnCity

Læs mere om SmartEnCity her: https://smartencity.dk/

 

Cookiepolitik