Kender du Danmarks bedste energirenovering?

Hvilken bygningsrenovering fortjener titlen som Danmarks bedste? Det kan du være med til at bestemme. Fra den 2. januar kan alle indstille deres yndlingsrenovering til RENOVER prisen 2019. 

Af Realdania

Foto kreditering: Carsten Ingemann

Uanset om du er arkitekt, ingeniør, håndværker, bygherre eller parcelhusejer, kan du frem til 1. marts indstille en renovering til RENOVER prisen 2019. 

Ofte er det nybyggeri, som belønnes med priser, men renoveringer fylder mere end halvdelen af den samlede produktion i byggebranchen, og ambitionen med RENOVER prisen er derfor at give renovering den synlighed og anerkendelse, som disciplinen fortjener.

Prisen går til en renovering, der er så god og eksemplarisk, at den fortjener at kunne kalde sig Danmarks bedste.  

”RENOVER prisen hylder de gode renoveringer, der er rundt omkring i landet – og fremhæver det ene projekt, der lige er lidt bedre end de andre. Samtidig er prisen en cadeau til det samlede hold, der står renoveringen,” siger Lars Axelsen, administrerende direktør i Grundejernes Investeringsfond. 

Alle typer renoveringer skal frem i lyset 

Sidste år blev der indstillet i alt 182 projekter til RENOVER prisen, og ud af dem var der især mange renoveringer af private parcelhuse. Parterne bag prisen håber på igen i år at se mange gode eksempler på renoveringer af private boliger – såvel som alle andre typer af renoveringer, der kan inspirere. 

”Ligesom tidligere år håber vi på at se mange forskellige typer af renoveringer, som har det visionære, kreative og inspirerende til fælles. 
Ved at sætte fokus på de mange gode renoveringsprojekter, der er rundt omkring i landet, vil vi gerne inspirere til endnu flere nytænkende renoveringer, som kan komme os alle til gode. Der findes allerede mange fantastiske renoveringer derude. Det er bare om at indstille,” siger Nina Kovsted Helk, filantropidirektør i Realdania.   

Udover RENOVER prisen vil der også i år blive uddelt en specialpris. Specialprisen gives til et projekt, der ikke nødvendigvis lever op til alle RENOVER prisens krav, men som på den ene eller anden måde er præget af en originalitet og kreativitet, som fortjener anderkendelse. 

Du kan nemt indstille dine favoritprojekter

Du kan nemt indstille et renoveringsprojekt via hjemmesiden www.renover.dk. De nominerede projekter til RENOVER prisen 2019 offentliggøres medio juni. Vinderne af både RENOVER prisen og Specialprisen kåres ved en prisfest i september 2019. 

2. januar 2019

DIAMANTEN i Fynshav vandt RENOVERprisen i 2014

Diamanten vandt i 2014 den fornemme renoveringspris. Det var dengang første gang prisen blev givet til et renoveringsprojekt i provinsen. Læs historien om dengang Diamanten modtog guldet her:  http://www.projectzero.dk/da-DK/Artikler/2014/September/Diamanten-i-Fynshav-modtog-Renover-guldet.aspx

Sønderborg til renoverpris-fest i København 2018

Cookiepolitik