EU promoverer ZERObutik som best practice

Siden 2008 har Sønderborg-områdets butikker arbejdet målrettet på at mindske energiforbruget gennem udskiftning af belysning i butikkerne og andre energieffektiviseringstiltag. Nu har EU-Kommissionen fremhævet ZERObutik som et EU best practice eksempel for europæiske klimabyers butikker.

Af ProjectZero

De sidste 10 år har Sønderborg-områdets butikker gennem ZERObutik-programmet gjort en stor indsats for klimaet ved at effektivisere energiforbruget på tværs af geografi og butikstype.

Kommissionen fremhæver Sønderborg overfor 8.800 andre klimabyer

Butikkernes målrettede indsats er netop blevet fremhævet af EU-Kommissionen som et af seks europæiske eksempler på, hvordan europæiske byer kan mindske udledningen af CO2 og samtidig reducere omkostninger, idet investeringen af de typiske tiltag som LED m.v. har en kort tilbagebetalingstid, og derfor er en snusfornuftig forretning.

Formanden for Sønderborg Handel Rikke Torré er begejstret for, at de lokale detailbutikker nu inspirerer andre europæiske byer:

”På butikkernes vegne er jeg stolt over, at vores klimaindsats er blevet et godt eksempel for andre europæiske butikker, og at vi dermed kan skabe endnu mere interesse for at besøge Sønderborg og dermed fremme handlen”, fortæller Rikke Torré.

Sønderborg-områdets butikker skal inspirere de 8.800 byer i Europa, som deltager i ’Covenant of Mayors samarbejdet’ og er en konkret opfølgning på EU’s anerkendelse af Sønderborg-områdets tildeling af den europæiske pris ”Covenant Cities in the Spotlight” i oktober måned 2018.

Styrker interessen til udefra at besøge Sønderborg og områdets butikker

”Det glæder mig, at vi allerede nu kan omsætte EU anerkendelse af Sønderborg til konkrete eksempler på, hvordan vi inspirerer og styrker tiltrækningen af andre europæiske klimaengagerede byer”, siger Peter Rathje, adm. direktør for ProjectZero.

Mange af Sønderborg Kommunes butikker har allerede gennemført væsentlige energibesparelser fra 10 % til over 70 %, og flere butikker er i gang med yderligere indsatser. Indsatsen katalyseres af ProjectZero, men drives af områdets handelsstandsforeninger i samarbejde med ZERObutik-certificerede elektrikere.

 

30. januar 2019

Mere end 160 deltagere i ZERObutik

Læs mere om ZERObutik her

Hvis du vil være ZERObutik, så kontakt en af vores ZERObutik-partnere:


NH Jespersen​ - 74 42 43 30

 

Elektrikeren​ - 74 42 17 50

Møldrup - 74 42 98 00

Sydjysk Eltekniq - 74 40 50 60

Omtale i EU Covenant of Mayors årsberetning

Læs omtalen af Sønderborg-områdets butiksindsatser i EU Covenant of Mayors årsberetning her.

Billede fra ZERObutik

Cookiepolitik