Ungeklimarådet på kulturnatten

Fredag den 23. august stod Ungeklimarådet klar på havnen i Sønderborg for at modtage ideer fra unge til klimaindsatsen i Sønderborg-området.

Af ProjectZero

Lige ved siden af ballonen, der stod Ungeklimarådet på kulturnatten. Ballonen repræsenterer, hvad 1 ton CO2 fylder, for at gøre det mere håndgribeligt hvad det handler om når vi skal spare på energien.

Ungeklimarådet stor klar på havnen for at modtage gode ideer og inspiration fra alle der havde lyst.

"Vi var med til kulturnatten for at få gode input og det har vi fået fra unge og knap så unge" fortæller Ellen Myhrmann repræsentant for ungeklimarådet. "Nu skal vi gå alle ideerne igennem sammen med resten af ungeklimarådet ved vores første møde den 31. august, kl. 14.00-15.00 i forbindelse med Mejeriets åbningsfestival og diskutere, hvilke ideer der kan omsættes til handling"

Til at indsamle de gode ideer, havde Ungeklimarådet lavet et visionboard, hvor ideerne blev hængt op.

"Vi fik mange ideer og input fra de besøgende på kulturnatten, der er mange der har lyst til at diskutere klimaet og komme med ideer til projekter. Flere foreslog fælles køkkenhaver, plantning af træer i byområdet, flere skraldespande og ”skraldedage” hvor Sønderborgs borgere i fællesskab indsamler skrald offentlige steder." fortæller Emma Klint, repræsentant for ungeklimarådet.

De mange gode ideer skal bruges i EYES-projektet som Sønderborg ungdomsklimaråd er en del af

28. august 2019

Medlem af Ungeklimarådet?

For at blive medlem af Ungeklimarådet skal du opfylde følgende kriterier: 

  • Være mellem 15-25 år
  • Være bosiddende, gå på studie eller have arbejde i Sønderborg kommune 
  • Være motiveret til at mødes ca. 1 gang i måneden for at diskutere løsninger på klimaudfordringen 

Hvis det kunne være noget for dig, så skriv til em@projectzero.dk eller til ek@projectzero.dk. Vi svarer også gerne på alle de spørgsmål, som du måtte have. 

Vi ser frem til at høre fra dig. 

Cookiepolitik