Sønderborg Kommune får nye elbiler

Forleden trillede tre nye elbiler, Renault Zoe, ind på det parkeringsområde ved rådhuset i Sønderborg. De nye elbiler afløser de tre VW E-Up, som kommunen har leaset de sidste fire år.

Af Pernille Petersen

Sønderborg Kommune har udskiftet deres E-up, som de leasede for fire år siden. Denne gang faldt valget på Renault Zoe, som har en rækkevidde på 250 - 350 kilometer, hvor E-UP'en kun havde en rækkevidde på ca. 125 kilometer. Renault Zoe er lidt større end de gamle elbiler og har plads til fem passagerer, hvor E-UP´en kun havde plads til fire. Derfor minder Sønderborg Kommunes nye elbiler minder mere om den konventionelle bil, som står i mange garager i Sønderborg-området.

Selvom at Renault Zoe ligner en almindelig bil og har mange af de samme egenskaber, så skiller Zoe'en sig alligevel ud. Det er særligt den stille elmotor, som kendetegner elbilen, og acceleration, som sagtens kan forveksles med en hidsig sportsbil.

Zoe'en bidrager ikke kun med en god køreoplevelse, men også en grønnere transport i Sønderborg-området.

"Sønderborg Kommune er en aktiv medspiller i ProjectZero, der skal gøre Sønderborgområdet CO2-neutralt i 2029. Det kræver, blandt mange andre ting, en markant omlægning af den danske bilpark fra benzin- og dieselbiler til bl.a. elbiler. Her vil vi gerne gå foran i Sønderborg Kommune og vise borgerne, at elbiler er fremtiden. En af barriererne for udbredelse af elbilen har været rækkevidden, men den teknologiske udvikling gør, at rækkevidden på elbilerne hele tiden forbedres. Det ser vi også med de elbiler, vi nu har fået", siger Aase Nyegaard, formand for Teknik- og Miljøudvalget.

Flere elbiler på vej

For Sønderborg Kommune har den nye generation af elbiler, som har fået en betydelig bedre rækkevidde, betydet, at medarbejderne på Rådhuset roligt kan tage en CO2-venlig køretur til møder udenfor kommunegrænsen. De gamle E-UP’er blev hovedsageligt anvendt til intern kørsel i Sønderborg Kommune, da den begrænsede rækkevidde satte en stopper for de lange ture.  

Den øgede rækkevidde har betydet, at Sønderborg Kommune allerede har valgt at udskifte tre diesel biler med elbiler. Dette betyder, at elbilbestanden bliver udvidet til syv elbiler.

De nye og forbedret elbiler

De seneste år er der sket en stor udvikling indenfor elbilerne. De har fået en størrelse, som kan rumme familien, og rækkevidden kan allerede dække det daglige transportbehov hos de fleste.  

Særligt Renault Zoe er en af de elbiler, som har været med til, at den almindelig borger har taget springet over til den elektrificeret kørsel de sidste par år. En Renault Zoe kan erhverves fra 253.880 kr., med de nuværende afgifter anno 2018 eller leases fra 3.600 kr. inkl. fri opladning ved offentlige ladestander.

De kommende år vil udvalget indenfor elbiler bliver bedre, og rækkevidden vil øges op til 600 kilometer, samtidig med at batteriprisen bliver billigere.

Kilde: Sønderborg Kommune, pressemeddelelse.

 

11. september 2018

Seks grunde til at elske elbilen

  • Elbilen forurener mindre end den konventionelle bil
  • Elbilen kan bruge CO2-neutral strøm fra vedvarende energikilder
  • Elbilen kan være med til at gøre personkørsel CO2-neutralt
  • Elbilen er mere energieffektiv end den konventionelle bil
  • Elbilen er billigere i vedligeholdelse
  • Elbilen er lydsvag

Cookiepolitik