Få mere action i hverdagen med en el mountainbike

Elcykler behøver ikke kun være den traditionelle af slagsen, som giver anledning til små hyggelige ture. En elcykel kan sagtens lægge op til fuld fart gennem den Alsiske natur og en masse action.

Af Pernille Petersen

Mange forbinder elcykler med en traditionel damecykel, hvor batteriet er placeret på bagagebægeret, men sådan behøver en elcykel slet ikke at være. For gennem de sidste år er der sket en stor udvikling af elcyklerne, så den henvender sig til forskellige segmenter. Et eksempel herpå er el mountainbikes.

El mountainbikes giver mere action på cykelturen

Den er udviklet til den mere motionspræget cykling, som ikke kun foregår på asfaltvejene, og er ofte udstyret med en centermotor, som giver en mere jævn og stabil køreoplevelse, og forstærker din pedalkraft. Udstyret er det samme som på den traditionelle mountainbike, og derfor er cyklen udviklet til at kunne køre i grus, et bakket og mudret terræn.

Fordelen ved el mountainbikes er, at du kan sparer på kræfterne, når du er ude i den Alsiske natur, og de stejle bakker er ikke længere en udfordring. Men når du får hjælp fra elmotoren, så kræver det også mere af dig, da du hurtigere skal reagere på udfordringerne i terrænet, så det gælder om at være mere opmærksom og have styr på teknikken.

Cykelhandlerne anbefaler

De lokale cykelhandler giver dig her, deres anbefalinger til en god el mountainbike.

Cannondale Cujo Neo 2 giver dig det bedste fra to verdener. Med en el-mountainbike får du MTB’ens adræthed og snilde, men med kraften fra en elcykel. Det betyder, at du får en rigtig stærk og utrolig sjov alu cykel at køre på i skoven, samtidig med at du får en MTB, som kan klare alle terræner, du begiver dig ud på. Cannondale Cujo Neo 2 er udstyret med den kraftfulde Shimano Steps DU-E8000, 250W motor, og det stærke 500 Wh batteri, der giver dig en rigtig god rækkevidde.

Pris hos Fri bikeshop: 22.800 kr.

Morrison Cree 2 er en mountainbike, som kan klare ethvert terræn, så du kan sagtens køre væk fra cykelstien, ud i den danske natur, hvor du kan overvinde stejle bakker og komme igennem krævende ruter i skoven. Morrison Cree 2 er udstyret med en kraftig Bosch 500 Wh batteri, som giver en rækkevidde op til 140 km, og en performance Line CX 250watt motor, som trækker jævnt og støjsvagt. Morrison Cree 2 kommer med et stel, hvori batteriet er integreret. Dette giver den bedste beskyttelse af batteriet og gør stellet stivere – uden at vægten øges.

Pris hos Vollerup 2-hjulcenter: 26.999 kr.

Powerfly 5 er en e-MTB, som kombinerer et Bosch elmotorsystem med en traditionel mountainbikes strømlinede udseende. Med RIB (Removable Integrated Battery) er batteriet fuldt indbygget i aluminiumsstellet og kan afmonteres uden brug af værktøj. Denne brugervenlige mountainbike trækker på Treks lange erfaring med trailcykler og kommer med eksklusiv teknologi, fremragende affjedring og en motor, som kan hjælpe med at opretholde en hastighed op til 25 km/t. Batteriet på 500 Wh har en rækkevidde ca. 80-130 km.

Pris hos Bike-snow4you:  24.999 Kr.

 

26. september 2018

Din lokale cykelhandler

Cykelservice Sønderborg, Dybbølgade 25, 6400 Sønderborg

Vollerup 2-hjul Center, Mommarkvej 46, 6400 Sønderborg

Fri Cykler Sønderborg, Alsgade 2, 6400 Sønderborg

Bike-snow2you, Elholm 23, 6400 Sønderborg

Fri Cykler Gråsten, Borggade 3, 6300 Gråsten

Kims Cykelservice, Skeldevej 19, 6310 Broager

Lock Cykler, Parallelvej 2 Lavensby, 6430 Nordborg

Himex, Skovsholm 1 i Høruphav, 6470 Sydals

Cookiepolitik