Mille cyklede sig til en ny cykel

Det var elever fra byskolerne, der snuppede de tre første pladser, da der var finale i 6. klassernes cyklistprøve. Der var præmier og diplom til alle finalisterne, men Mille Kjær fra Privatskolen Als sikrede sig med fin kørsel hovedpræmien: En ny cykel.

Af Sønderborg Kommune

Det er Sønderborg Kommune, som i samarbejde med Politiet, skolerne og Rådet for Sikker Trafik holder cyklistprøverne hvert år. Der indledes med prøver lokalt på de enkelte tilmeldte skoler, efter at der på skolerne er undervist både teoretisk og praktisk i at være en dygtig og trafiksikker cyklist. Vinderne fra de lokale prøver på skolerne kvalificerer sig til cyklistfinalen, som igen i år blev holdt på Sønderskov-Skolen.

Her var konkurrencen delt op i to discipliner, nemlig 1) manøvreprøver i skolegården, som fortæller om elevens evne til at håndtere sin cykel mellem kegler og forhindringer, og 2) en øvelser på områdets gader og veje, som i højere grad fortæller, om eleven er en sikker trafikant i "det virkelige liv" mellem biler, trafiklys, svingbaner, andre cyklister og fodgængere.

Mille Kjær fra Privatskolen Als blev samlet vinder af de to discipliner - fulgt af Malene Foged, Humlehøj-Skolen, på andenpladsen og Felix Wetcke Brask fra Deutsche Privatschule Sonderburg på tredjepladsen.

På manøvrebanen var drengene bedst. Her vandt Mikkel B. Isager fra Dybbøl-Skolen foran Jeppe K. Nielsen, Augustenborg Skole, og Sebastian Struck-Pedersen fra Ulkebøl Skole på tredjepladsen.

Formand for Børne- og Uddannelsesudvalget i Sønderborg Kommune, Claus Klaris, rundede arrangementet af med tale og uddeling af præmier til de 20 finalister. Da de var slut ved middagstid, vankede der frokost til alle inden præmieuddelingen.

I år var sidste gang, at cyklistprøven blev gennemført, som det er sket i årtier. Rådet for Sikker Trafik har ment, at formen trænger til modernisering, så de deltagere i skolecykling kan se frem til noget nyt på cyklistfronten - uden at det endnu er afsløret hvad.

26. oktober 2018

For yderligere information

SSP-medarbejder Bo W. Brandenhoff,

tlf. 27 90 74 61

Cookiepolitik