Renoveringen har givet plus på energikontoen

Helle og Jørn købte et slidt 70’er hus og gik i gang med renoveringen, hvor de tænkte energirigtige løsninger ind. Nu glæder de sig over deres drømmehus.

Af Henrik Bielefeldt

Det er tydeligt at mærke stoltheden og sjælen i den ny-renoverede villa på Skovbrynet i Sønderborg – et dejligt varmt, lyst og åbent hus med mange spændende detaljer.

” Vi gennemtænkte renoveringen sammen med gode rådgivere, og det har givet os vores drømmehus, hvor vi hver dag nyder den dejlige komfort, det lækre indeklima, og ikke mindst en nem daglig vedligeholdelse – og samtidig vide, at vores løsninger er energivenlige”, fortæller Helle, der sammen med Jørn overtog huset i august måned 2016 og straks gik i gang med ombygningen.

Huset, de købte, var et typisk 70’er hus i gule mursten og en rumfordeling med stor stue og små rum. De ydre rammer var tilstede, for at de kunne skabe deres drømmehus.

”Vi ledte ikke specielt efter et hus, vi skulle renovere, men vi havde nogle krav til beliggenhed og grundstørrelse, og så var huset her det bedste bud”, fortæller Jørn.

Inden overtagelsen af huset blev der udarbejdet en plan for renoveringen med hjælp fra arkitekt og håndværkere med afsæt i Helle og Jørns ønsker til huset. Specielt ønsker til daglig komfort og energirigtige løsninger stod højt prioriteret.

At lave en gennemgribende renovering på én gang er god fornuft, i stedet for mange små løbende energirenoveringer. Det giver værdi i hverdagen at være færdig. Men løsningerne bliver også mere gennemførte, og det har betydning for husets værdi. Selvfølgelig har energiforbruget også spillet en rolle i vores renovering, og når man som os renoverer og tænker på komfort, så følger et lavere energiforbrug med”, siger Jørn.

Flere steder i huset har komfort og energiforbedringer da også gået hånd i hånd. I kælderen er alle ydervægge isoleret med Multipor, som gør, at væggene ikke føles kolde. ”Det giver både en god komfort for os i kælderen, ligesom det var god fornuft i forhold til energiforbruget”, fortæller Jørn og fortsætte: ”Der er virkelig tænkt over, hvor der kunne energioptimeres. Som f.eks. på loftet, hvor der nogle steder ikke kunne komme mere end 300mm på, er der anvendt isoleringsmateriale med ekstraordinær god lambda-værdi (isoleringsværdi). Her var det håndværkerne, der kom med de gode input”.

Også ventilationsanlægget, der er installeret, giver bonus for både komfort og energi, for med varmegenvinding spares der på varmen samtidig med, at det sørger for et optimalt indeklima – også selvom der bliver tørret tøj i kælderen.

Det er ikke kun håndværkerne, der har været i gang med renoveringen. Helle og Jørn har selv stået for en stor del af arbejdet, så i en lang periode stod den på husrenovering, når de kom hjem fra arbejde og i alle weekender.

” Det har været en hård omgang at renovere huset, men vi er helt sikre på, at det har været den helt rigtige beslutning for os at gennemføre renoveringen på én gang”, siger Helle og tilføjer, at de dermed kunne lave de bedste løsninger og få den komfort, de ønskede.

”Vi har været rigtig glade for det samarbejde vi har haft med vores rådgivere fra SIB, Energi-Charlie og tømrer Thomas Høy – huset havde set anderledes ud uden deres hjælp.” , fortsætter Helle, ”Vores rådgivere har været afgørende for at få energi, komfort og funktionalitet til at gå op i en højere enhed.”

Selve renoveringen blev først færdig i juni 2017, og derfor har Helle og Jørn ikke et fuldt overblik over deres energiforbrug efter renoveringen, men forventer en reduktion på omkring 30%.

21. marts 2018

Billeder fra huset

Huset flotte nye køkken

De gamle tegninger af huset

Huset har fået ventilation med varmegenvinding

Cookiepolitik